Hedrer Hans Petter Tholfsen

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  19.05.2016
Artikkelbilde
Hans Petter Tholfsen får egen byste på Jarlsberg Travbane som skal avdekkes i forbindelse med hans minneløp lørdag. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Tjøllings avdøde travtrenerlegende Hans Petter Tholfsen får sin egen byste på Jarlsberg Travbane, arenaen hvor han vant mange av sine 4000 seire og stedet hans minneløp kjøres lørdag.

Bysten i bronse er laget av en av Norges fremste billedhuggere, Tore Bjørn Skjølsvik, som står bak en rekke kjente kunstverk over hele Norge, og skal avdekkes i forbindelse med lørdagens storløpsdag hvor Hans Petter Tholfsens Minneløp for 3-årseliten med 300 000 kroner til vinneren er hovedløpet.
- Vi er stolte over å kunne hedre Hans Petter på denne måten. Han var en fantastisk representant for Tjølling, Vestfold og en samlet norsk travsport gjennom fem tiår. Jarlsberg var Hans Petters hjemmebane, og lørdag avdekkes bysten i forbindelse med at vi kjører løpet til hans minne, sier daglig leder Øystein Dale til Equus.
Til stede under avdukingen vil også Hans Petter Tholfsens familie være, samt DNTs nyvalgte styreleder Svein Morten Buer.

Gitt av privatperson
- Jeg rakk bare å kjenne Hans Petter Tholfsen personlig i seks måneder, men selv i løpet av den korte tiden fikk jeg oppleve hvor stor person han var, sier Hans Petter Paulsen til Equus. Han har tatt initiativ til bysten og står også for finansieringen.
Paulsen har fulgt travsporten tett fra 1970-tallet, men det var først i 2014 at oslomannen ble hesteeier hos Tholfsen for første gang.
- Jeg ønsket å kjøpe en toppstammet unghest, og det var helt naturlig for meg å kontakte Hans Petter Tholfsen. Selv om Hans Petter på det tidspunktet begynte å bli merket av sin alvorlige kreftsykdom, sto han på hele tiden for å finne en bra hest til meg. Det gjorde han også, og på grunn av Hans Petter fikk jeg kjøpt 3-årige Gentle Design. Selv timer før Hans Petter døde ringte han meg for å fortelle om hesten. Det sier det meste om hvordan han var som person, understreker Paulsen.