Bejublet hjemmeseier

Skrevet av Equus Informasjon og Media,  21.05.2016
Artikkelbilde
Med 50 poeng vant Stian Pettersen NM for amatørkusker med 12 poengs margin ned til andremannen Bernt Øksnevad. Truls Desserud kapret bronsemedaljen. Foto: Lasse Jensen.

Amatør-NM Harstad: Med to strake seiere fra 8.spor i de avsluttende NM-løpene stakk hjemmehåpet Stian Pettersen av med norgesmesterskapet for amatører.

Med los på sammenlagtseieren før det siste løpet var det ingen tvil i Stian Pettersens sjel; han skulle til tet fra ytterste spor bak startbilen med BWT Hellion. Etter en kjapp 1.11-åpning fikk hjemmeamatøren dempe på tempoet, og til slutt ble seieren veldig enkel for Pettersen. Harstadværingen hilste ærbødig til publikum ved målpassering, i visshet om at NM-tittelen var innen rekkevidde.
- Det er artig å kjøre NM, og ekstra artig å gjøre det best. Dette var utrolig gøy, sa en stolt norgesmester på seremoniplass.
Bernt Øksnevad og Truls Desserud fulgte på de nærmeste plassene i sammendraget.

NM-løp 1
- Dette ble veldig enkelt og greit, akkurat som å kjøre bil, fastslo Bernt Øksnevad etter at han innfridde med storfavoritten Malik i det første NM-løpet.
Mens lederhestene kappkjørte og passerte 500 meter etter 1.11,9 og 1000 meter etter 1.13, satt jærbuen i andrepar utvendig og koste seg. Runden fra mål dro Malik hestene i andrespor, og da det ble tutet for oppløp avgjorde vallaken enkelt på vinnertiden 1.14,4a/2040 meter.

NM-løp 2
Roar Hop satte inn en smell da han styrte inn Tarpan Ulvholm til seier. Bergenseren sendte frem utvendig for lederhesten Carlos Shadow da tempoet ble dempet, slapp til M.T. INXS 1100 meter fra mål og spurtet hjem seieren fra andrepar utvendig på oppløpet.
- Dette var en meget stor overraskelse. Etter hva jeg hadde hørt på forhånd var ikke mine hester levnet store sjanser i dag. Han var på hugget ned oppløpet, men måtte passes hele tiden. Dette var kjempegøy!, fastslo en glad Roar Hop etter løpet.

NM-løp 3
I et ordentlig roteløp preget av mange galopper ble det til slutt hjemmeseier for Stian Pettersen. Harstad-gutten jobbet inn Polar Northug i en tett sluttstrid med Komnes Brazze. Dermed fikk fem år gamle Polar Northug på sin argeste antagonist som han hadde tapt for i sine to siste starter.
- Jeg hadde en god følelse i siste sving, men det var verre da hesten begynte å legge av 50 meter fra mål. Jeg konsentrerte meg så mye om å kjøre hest at jeg faktisk ikke så om vi var først i mål, fortalte Pettersen til Per Jørgensen med RD-mikrofonen etter løpet.