Vil forsvare EM-gullet

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  28.06.2016
Artikkelbilde
Amanda Robertsen ble i fjor historisk som første kvinne til å vinne fire løp på en og samme løpsdag i Norge. Denne uken ser hun frem til å kle på seg de norske fargene igjen. Foto: Hesteguiden.com

Finland: Amanda Robertsen deltar denne uken i Europamesterskapet for kvinnelige amatørkusker i Finland. Hun håper å forsvare EM-gullet Anette Frønes hentet hjem i fjor.

To løp kjøres i Rihimakii torsdag, før mesterskapet avsluttes med to løp i Lathi fredag. Det er FEGAT (European federation of amateurs drivers) som står ansvarlig for mesterskapet. 
- Det å kunne representere Norge i et internasjonalt mesterskap er stort. Jeg deltok i Nordisk Mesterskap på hjemmebane i fjor, men dette blir en helt annen erfaring, sier Robertsen til Equus med forhåpninger om å følge i fotsporene til Anette Frønes som vant i Danmark i fjor, og distriktsvenninnen Monika Fremstad som vant i Praha i 2005. 

Godt forberedt
Til forskjell fra mange mesterskap i utlandet har deltakerne muligheten til å studere løpene i videoarkivet via Fintoto.
- Det å komme forberedt viser seg stadig å være gull verdt. Å vite hva og hvem man kjører mot gir en ekstra fordel kontra de som ikke benytter seg av videoarkivet. Hvor mye de andre deltakerne har jobbet med løpene er vanskelig å si, men jeg har i alle fall gjort min jobb, sier en offensiv og godt pålest Robertsen. 

En god vinnersjanse
Hun har dannet seg et godt bilde av hestene sine og de hun kjører mot, og øyner håp om edelt metall
- Mulighetene for gull er tilstede. Dog avhenger det av at jeg klarer å få noe ut av vinnersjansen min i det andre løpet, Especial Enough. Øvrig har jeg to premiesjanser og en outsider på papiret, røper Robertsen som allerede har begynt taktikk-praten
- Uansett er hestematerialet så begrenset at mye kan skje underveis. For eksempel er mine to dårligste oppsitt så svake at de vil dra nytte av å gå i førstespor. På en annen side står det mange dårlige hester i første rekke som gjør at vi kan bli dratt helt sist om vi er uheldige med ryggene. Forhåpentligvis gir arbeidet jeg har lagt ned på forhånd avkastning, avrunder en kampklar Amanda Robertsen til Equus. 

Dette er deltakerne:
Amanda Robertsen (1994) – Norge
Beatrice Demoulin (1970) – Belgia
Bernadett Balogh (1977) – Ungarn
Gundula Bauer (1975) – Østerrike
Hiltje Tjalsma (1979) – Nederland
Jessika Sidbäck (1974) – Sverige
Mariann Thorup Nielsen (1967) – Danmark
Maria Francisca Sureda Barcelo (1985) – Spania
Marie Lindinger (1979) – Tyskland
Monica Gradi (1983) – Italia 
Olga Titova (1970) - Russland
Sari Pääho (1983) - Finland
Simone Theureau (1977) – Sveits