Sjenert fra EM-seier

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  01.07.2016
Artikkelbilde
Amanda Robertsen, med norsk flagg, kunne smile bredt etter tredjeplassen i årets EM for kvinnelige amatørkusker. Privat foto

- Hesten min i det siste løpet ble meid ned av en konkurrent 800 meter fra mål, galopperte og ble disket. Uten den sjeneringen vinner jeg EM, sier Amanda Robertsen etter tredjeplassen i Europamesterskapet for kvinnelige amatørkusker i Finland.

 

22-åringen fra Leksvik hadde lagt grunnlaget for en topplassering i EM etter rekken 2-6-4 i de tre første løpene. To av dem ble kjørt i Rihimakii torsdag, før dagens to løp i Lathi.
- Fjerdeplassen i det første løpet i Lahti ga meg et bra utgangspunkt til tross for at jeg også der ble påkjørt flere ganger og kunne endt lenger opp uten sjeneringene. I det siste løpet kjørte jeg en bra traver, men det nytter ikke når hesten blir meid ned. Han avsluttet voldsomt og hadde vunnet feilfritt, men nå ble det disk og ett poeng i stedet. Det var ergerlig for det var EM-seieren som røyk, sier Amanda Robertsen til Equus. 

Fornøyd likevel
- Men jeg er fornøyd likevel. Kvaliteten blant kuskene var ytterst ulik. Noen kjørte bra, andre vinglet hit og dit. Dessverre ble jeg offer for noen av dem, noe som altså kostet meg tittelen, men det er slikt som skjer i et mesterskap. All ære til de finske arrangørene. De gjorde sitt ypperste for oss både før, under og etter løpene, skryter Amanda Robertsen.

Hun klarte dermed ikke å kopiere EM-triumfen til sambygding Monika Fremstad, som vant i Praha i 2005. I fjor gikk EM-seieren til Anette Frønes. 

Spanske Maria Francisca Sureda Barcelo vant foran nederlandske Hiltje Tjalsma og med Amanda Robertsen på tredje. 

Her kan du se fredagens to EM-løp i Lahti. Det er i det siste at Robertsens hest ble kjørt ned 900 meter fra mål, en sjenering som kostet Amanda Robertsen EM-triumfen.

EM første løp Lahti. EM annet løp Lahti.