Lars Anvar Kolle til 3000

05.07.2016
Artikkelbilde
Lars Anvar Kolle tok sin seier nummer 3000 på Momarken tirsdag. Arkivfoto: Eirik Stenhaug

Lars Anvar Kolle ble den tolvte norskregistrerte kusken til å passere 3000 seire da han vant med Løve Lomen på Momarken tirsdag.

- Det er ikke slik du går og tenker på og da jeg startet karrieren drømte jeg ikke om det en gang, men det er morsomt når det skjer, sier 45-åringen til Equus etter at jubileet er i boks 26 år etter at han vant med sin egen Kolvar 2. juni 1990. Da var Lars Anvar Kolle så gammel som 19,5 år.
- Jeg ville kjøre løp før, men hadde ingen hester å kjøre og da måtte jeg vente til jeg kunne starte med min egen Kolvar. Derfor ble det en sen start på min karriere, sier Kolle til Equus. 

2000 i 2009
Det tok ikke lenge før telemakringen med bosted på Vear ikke langt unna Jarlsberg fikk skikkelig fart på seiershjulet. Den 1000. seieren kom 12. oktober 2003 med Zachary Bris på Sørlandets Travpark. Enda fortere gikk det til triumf nummer 2000. Den kom med den gamle elitestjernen Megaman Neo på Bjerke 26. august 2009. Deretter skulle det gå nesten sju år før den 3000. seieren kom i formiddag under lunsjløpene på Momarken.

- En livsstil
- Det er knalltøft i den norske kusketoppen og jeg vinner ikke like ofte som for fem, seks år siden. Jeg kommer imidlertid til å fortsette å kjøre i samme takt som før. Det betyr travkjøring de fleste av ukens dager og 70 000, 80 000 kilometer i året i bil, men det er og blir en livsstil og en jobb jeg trives med. Jeg ser meg ikke gjøre noe annet i framtiden, sier Kolle fortsatt på jakt etter den store seieren.

Elitloppet er drømmen
- Jeg har vunnet Kriteriet, men ikke Derby. Det er et mål, men det aller største ville vært å vinne Elitloppet. Det er det største travløpet i verden etter min mening og en drøm for de fleste travkuskene, sier Kolle.
Om han tenker på sin egen framtid er han også veldig involvert i karrieren til sine to barn, Helene og Lars Fredrik Kolle. Førstnevnte en lovende monterytter, sistnevnte en lovende kusk. Førstnevnte red sin første vinner i år som 16-åring, Lars Fredrik var 17 år da han tok sin første triumf. Således ligger de langt foran skjemaet til sin mer berømte far.
- Jeg synes trav er en fin sport som både inneholder konkurransemomentet og nærkontakt med hester. At Helene og Lars Fredrik fører sporten videre synes jeg bra, og jeg prøver å overføre det jeg kan over til dem, sier Lars Anvar Kolle og starter jakten på seier nummer 4000 allerede torsdag. Da skal han kjøre ti løp på to baner!

Det Norske Travselskap tildeler Lars Anvar Kolle en plakett samt et reisegavekort med verdi inntil kr. 15 000,-  i forbindelse med den oppnådde milepælen.