Knepent EM-tap

Skrevet av Richard Ekhaugen, Equus Informasjon og Media.,  04.06.2016
Artikkelbilde
Magnus Teien Gundersen tok sølv i EM for stallansatte i Belgia. Foto: Eirik Stenhaug.

Med to fattige poengs margin måtte Magnus Teien Gundersen se seg slått til andreplass i EM for stallansatte i Belgia.

Teien Gundersen ledet Europamesterskapet for stallansatte i Belgia etter den første av to kjøredager, men fikk en tøff innledning på dag to i belgiske Tomgeren. En startgalopp endte med diskvalifikasjon, og finnen Jukka Torvinen sørget for å kappe forspranget til nordmannen til fattige to poeng før mesterskapets siste løp.

Jevnheten avgjorde
Her kusket Teien Gundersen hesten Fakir Jeancle inn til en tredjeplass, samtidig som finnens hest ble diskvalifisert. Vant løpet gjorde imidlertid spanske Sebastiana Povoci som samtidig sikret seg sammenlagtseieren med fattige to poengs margin ned til det norske håpet.
- Povoci vant på sin jevnhet, ble nr. 2, 6, 7 i tillegg til seieren. Det trumfet Magnus' 1., 2., disk og 3.plass, skriver Romund Østbø i en SMS til Equus.

Fornøyd tross knepent tap
- Det var jo litt ergerlig der og da, men alt i alt må jeg jo si at resultatet er bra. Uten disken tidligere i dag hadde jeg vunnet, og hadde jeg blitt nummer to i stedet for tre i det siste løpet hadde jeg også tatt sammenlagtseieren, forteller 19-åringen til Equus kort tid etter at det siste løpet var i mål, et løp hvor Teien Gundersens hest kun var et hode unna nettopp andreplassen.

Tøffere kjøring
Den spanske europamesterinnen hadde også marginene på sin side tidligere i mesterskapet; Povoci ble til slutt nummer syv i et løp hvor tre av hestene som kom foran henne i mål ble disket etter løpet. Uten disse diskvalifikasjonene hadde også nordmannen vunnet EM.
- Det er uansett en morsom opplevelse å ta med seg videre. Det var en helt annerledes kjørekultur her nede, jeg skjønte fort at jeg måtte være mer frampå og kjøre tøffere enn hjemme i Norge, oppsummerer en fornøyd sølvmedaljør.