- Bare å gi gass!

Skrevet av Richard Ekhaugen, Equus. ,  30.06.2016
Artikkelbilde
Amanda Robertsen har los på sammenlagtseieren i EM for damer i Finland. Foto: Privat.

EM for damer Finland: Med delt tredjeplass og kun tre poeng opp til gullet går Amanda Robertsen en spennende dag to av EM for damer i møte. 


Med en andre- og en sjetteplass etter mesterskapets første dag ligger det norske håpet på en delt tredjeplass i sammendraget, kun tre poeng bak den spanske lederinnen, Maria Francisca Sureda Barvcelo.

- Som en lokalbane
- Dommerne har ikke så mange kameraer å støtte seg til her borte, dette var en sommerbane lik våre norske lokalbaner på mange måter, forteller Robertsen til Equus straks etter at hun er ferdigkjørt for kvelden.
- Det var noen av de andre jentene som mente at hun som slo meg i løp to burde vært disket for sjenering, da kunne dette straks sett annerledes ut i sammendraget, sier den talentfulle jenta med et smil.

Offensiv innstilling
Før mesterskapets siste dag er det en offensiv holdning å spore hos en gulljagende Robertsen.
- Jeg snakket med han som trener begge hestene jeg skal kjøre i morgen, og han trodde på trippelmulighet med begge. De kommer ut skoløse og han utstyrer dem med amerikanervogn. Nå gjelder det bare å nullstille, så gir jeg full gass i morgen!, lover 22-åringen, som er svært godt fornøyd med rammen arrangøren har skapt for deltagerne.
- Det er et kjempebra opplegg! I dag har vi blant annet vært på båttur, og arrangørene er i tillegg flinke til å stille med tolker når vi kjører for trenere som ikke snakker engelsk, berømmer Robertsen.

Innledet med den svakeste
Robertsen innledet bak Salty Fairytale, og ga en ordinær hest et optimalt løp. Salty Fairytale slo på en kort galopp på første langside, og Leksvik-jenta ga siden 7-åringen et innvendig løp i femte par. Gjennom den siste svingen galopperte flere konkurrenter, og den norske 22-åringen kunne kjøre rett frem i førstespor. Salty Fairytale holdt sin fart og kom i mål som sjettehest på 1.19,4a/2100 meter.
- Hesten var ranket som 11.-12.valg i tipsblader her borte, så jeg har nok kjørt min antatt svakeste hest i mesterskapet. Han tok ikke i en meter før galoppen, men da han fant beina startet han å springe. Hesten gikk bra de siste 400 meterne, forteller Robertsen.

1.12 siste 1000 meter
Med mye betrodde Especial Enough satset det norske håpet mer offensivt på helt korrekt tidspunkt da det ble dempet midt i løpet. 1100 meter fra mål kastet hun loss fra femte utvendig, satte full fart ned den siste langsiden og inn på oppløpet kom ekvipasjen først. 50 meter fra mål måtte imidlertid en tapper Especial Enough gi tapt for ryggkjørte Summer Prince. De to første hestene i mål fikk samme tid, 1.18,7a/2100 meter.
- Med litt mer tur på veien hadde jeg vunnet med Especial Enough, jeg hadde 1.12 de siste 1000 meterne i tredjespor på klokka. Jeg fikk 24 Euro i bot for driving og ble trukket ett poeng i sammendraget, de er generelt strenge på driving her borte, forteller 22-åringen.