Overraskelse i NM for kaldblodshopper

Skrevet av Av Magne Engebretsen, Equus Media,  23.07.2016
Artikkelbilde
Åsrud Vilja klarte å slå storfavoritten Ulsrud Tea. (Foto: Morten Skifeld/Hesteguiden.com)

NM-tittelen for kaldblodshoppene gikk ikke til storfavoritten Ulsrud Tea, men til derimot til  Åsrud Vilja som tok en overraskende men råsterk seier.

 


4 Åsrud Vilja var raskest fra start i NM for kaldblodshopper, men snart var 7 Ulsrud Tea i tet. Kjempefavoritten passerte på 1.21,5/500 meter og 1.22 første 1000 meter. Tidvis hadde hun 30 meter ned til resten av feltet, men på siste langside nærmet 4 Åsrud Vilja seg og krøp opp i ryggen på storfavoritten gjennom siste sving. På oppløpet styrte kusk Kristian Malmin Åsrud Vilja ut et spor og var sterk nok til å koble grepet midt på oppløpet. Dermed vanket laurbærkrans og 250 000 kroner til den overraskende vinneren. Vinnertiden 1.22,1a/2140 meter var samtidig banerekord.
- Hoppa er utrolig god når hun er i orden, og det var hun idag, strålte deleier, oppdretter og trener Tor Ørjan Johansen fra Furnes.

Annen ville være julekveld
- Jeg hadde overhodet ikke seiersambisjoner på forhånd, men jeg skjønte på eieren at hoppa var i form. Vi hadde derfor et lite håp om å kjempe om annenplassen og syntes i utgangspunktet det ville være julekvelden. Ulsrud Tea ble stri i tet og dro ivei, så jeg prøvde egentlig å spare krefter i heat nummer to. På siste langside så jeg at vi nærmet oss Ulsrud Tea uten at jeg egentlig kjørte for fullt. Gjennom siste sving følte jeg at vi vinne ha en god sjanse til å bli nummer to, for jeg regnet fortsatt med at Ulsrud Tea ville stikke ifra, men midt på oppløpet skjønte jeg at vi ville klare seieren. Da gjaldet det å kjøre i trav, for Åsrud Vilja var også sliten. Dette er uten tvil en av mine største førsteplasser, smilte Kristian Malmin.

- Idag var dagen
- Jeg er helt skjelven, og pulsen er nok kjempehøy. Du verden hvor morsomt dette var. I siste sving begynte håpet å stige, for jeg så at Kristian satt med stramme strikker. Idag var dagen vår!, sprudlet Tor Ørjan Johansen.

Slått med en lengde til annen var Ulsrud Tea, mens 3 Tante Ragnhild spurtet fort etter reise sist innvendig til tredjeplass.
- Jeg fryktet at Ulsrud Tea skulle bli for pigg, og det ble hun. Hesten min var bra, så all ære til vinneren, sa Svein Ove Wassberg etterpå.