NM-fest på Biri

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  29.07.2016
Artikkelbilde
5 Glen Ord Superb debuterer i NM som favoritt og kan gi trener og kusk Geir Vegard Gundersen hans femte seier i norgesmesterskapet. Foto: hesteguiden.com

Norgesmesterskapet for varmblodshester for både hingster/vallaker og hopper er hovedoppslaget under lørdagens storløpsdag på Biri hvor hver av vinnerne kan kvittere ut 250 000 kroner.

Hoppeavdelingen har samlet størstedelen av eliten, og morsomt er det å se at tre av fjorårets beste 4-årshopper har tatt steget opp i den eldre eliten. 3 Netherlee’s Dream, 10 Nelson Nora og 11 Diadora B.R. besatte tre av de fire øverste plassene i fjorårets Hoppe-Derby og er de tre største favorittene lørdag. Hardest kamp får de trolig av fjorårsvinner 8 Angelina B.R., som har kommet tilbake etter nok et skadefravær.
- Diadora B.R. kommer sterkt i spurten, hun er i form. Jeg tror hun kjemper om en trippelplass. Litt større sjanse har 3 Netherlee’s Dream som er kvikk ut, og i superform. Jeg er inne på at hun leder lenge, kanskje helt inn, sier Frode Hamre til Equus.
- I disse løpene er det posisjoner og tempo som avgjør, og dessverre har Angelina B.R. havnet i ytterste spor bak bilen. Hun. er i form og tåler å gjøre mye selv underveis. Skulle det løse seg kjemper Angelina B.R. om seieren, sier hoppas danske trener Peter Jensen til Equus.

Derby-vinner favoritt
Dessverre går årets NM for hingster og vallaker uten våre største stjerner. Thai Broadway, Papagayo E. og fjorårsvinner Support Justice er alle ute med skade, Lionel har treningspause og Viking Va Bene prioriterer franske løp. Det gjør at fjorårets Derby-vinner 5 Glen Ord Superb blir klar favoritt til å ta sin første storløpsseier som eldre.
- Det går ikke å si at Glen Ord Superb vinner. Til det er han litt for ung, og i tillegg varierer hesten for mye i prestasjonene. Men på en god dag er han god nok, sier trener og kusk Geir Vegard Gundersen til Equus og legger til:
- Jeg har tatt hjem løpet fire ganger tidligere, men kjenner det i kroppen på forhånd og er spent. NM på Biri gir mye ære, poengterer GV. 
Hoppeavdelingen starter 15.00 og den åpne klassen kjøres 16.06. Løpene kan følges på Rikstoto Direkte eller gratis på VGTV.