GVs tredje strake NM

30.07.2016
Artikkelbilde
Glen Ord Superb måtte åpne hardt, men hadde likevel krefter nok til å ta hjem sitt første og GV Gundersens femte NM-seier. Foto: Eirik Stenhaug

- Jeg er stolt over denne seieren ettersom det handler om en ny hest i eliten, sa en rørt Geir Vegard Gundersen etter at 5-årige Glen Ord Superb vant NM i sitt første forsøk.

Glen Ord Superb var gjort til favoritt, men han fikk ikke noen lett vei til seieren ettersom 5-åringen måtte åpne 08,8/500 og 11,8/1000 for å komme seg til tet. Deretter sørget 4-årige El Diablo B.R. for at tempoet ble holdt oppe hele veien noe vinnertiden 13,9/2600 meter på en stum Birioval forteller om.
- Glen Ord Superb er en tøffing, noe han viste i dag, men jeg ble selvsagt betenkt etter den raske førsterunden. Han står imidlertid på hele veien, og blir aldri trøtt. Dette er et skikkelig styrkefenomen som jeg håper og tror skal bite godt fra seg på langløpene i årene framover. Det er nemlig ingen som flyr fra ham, noe vi så i dag, sa Geir Vegard Gundersen til RDs Kurt Hella etter at NM-seieren verdt 250 000 kroner var i havn.
Dette var Gundersens tredje strake NM-seier og den femte totalt i den åpne klassen. Imponerende tall av storløpsspesialisten.