Nå er fjorårets statistikk tilgjengelig

Skrevet av Susanne Lindberg,  14.01.2016
Artikkelbilde
Illustrasjonsfoto (foto: Målfrid Vatne)

Norsk Travsport har aldri vært i så stor vekst som i året 2015. I avlsplanen for både kald- og varmblod står det i avlsmålet att vi skal produsere hester som hevder seg internasjonalt.

Norsk Travsport har aldri vært i så stor vekst som i året 2015. I avlsplanen for både kald- og varmblod står det i avlsmålet att vi skal produsere hester som hevder seg internasjonalt. Derfor presenterer vi nå handelsbalansen mellom hva de norskregistrerte hestene har tjent i Norge kontra hva de har tjent i utlandet, samt hva utenlandske hester har tjent i Norge.

Derfor presenterer vi også nå handelsbalansen mellom hva de norskregistrerte hestene har tjent i Norge kontra hva de har tjent i utlandet, samt hva utenlandske hester har tjent i Norge.

Anders Järnerot, avd.leder på DNTs Avls- og sertifiseringsavdeling kommenterer videre:

Norge:
Coktail Jet tok sitt første championat her i Norge tett fulgt av Look de Star og S.J.’s Photo som ble nr. tre. Han topper både 3-og 5-årsavkommene. Thai Tanic kom på førsteplass for 4-åringene. På morfarstatistikken totalt ble det Speedy Tomali som knep førsteplassen og på V75-statistikken vant Freezing Cold.
På kaldblodssiden finner vi Elding-sønnen Moe Odin som er champion for åttende gang.  Åsajerven ble nummer to fulgt av Järvsöfaks. Morfarstatistikken er igjen toppet av Elding på både total- og V75-statistikken.
Beste oppdretter er Egil Stensrud med over 5,6 millioner innkjørt. Alla kjenner vel igjen Papagayo E.

Sverige:
Akkurat som i fjor knep Järvsöfaks championatet med Moe Odin som nummer to og Lome Elden på tredje. På varmblodssiden er Love You igjen champion fulgt av From Above og Andover Hall.
Beste oppdretter på varmblods ble som vanlig Menhammar Stuteri. Jan-Olof Persson sikret sin plass som mestvinnende oppdretter på kaldblodshester.

Danmark:
Ens Snapshot tok championtittelen fra Great Challenger.

Finland:
Classic Photo tok championatet i Finland.

Italia:
Varenne ble igjen champion; fulgt av, som vanlig, Ganymede og Love You.

Nord-Amerika:
Donato Hanover tok over championatet från Cantab Hall, fulgt av Muscle Hill og Kadabra. Mestvinnede vedrørende både to- og tre åringer ble Donato Hanover - Grand Slam!

Frankrike:
Har ikke fått noen statistikk derfra ennå, men vil bli publisert så fort vi får den.

Norsk statistikk

Utenlandsk statistikk 

Handelsbalansen 2015