- Møt opp på festen

27.01.2016
Artikkelbilde
NRK Østfolds Bengt-Erik Ruud intervjuet Gøran Antonsen om Lionel historie, samt søndagens Prix d*Amerique. (Foto: Even Elvenes, Equus media).

Momarken: Lionels framferd i Frankrike har skapt real medieinteresse. På søndag arrangeres stor Prix d’Amerique-fest på hjemmebanen Momarken. Tilstede; alle ordførerne i Indre Østfold blant annet.

Av Even Elvenes, Equus media

Han har tatt travsporten til nye høyder, spesielt i Østfold. Lionel, årets idrettsutøver i den indre delen av landets sydligste fylke som grenser til Sverige – kåret av Smaalenenes Avis, fikk et innslag på NRK radio onsdag ettermiddag. 
- Naturligvis har Lionels framganger blitt lagt merke til, meldte NRK Østfolds journalist og reporter Bengt-Egil Ruud til Equus.

Stor fest
Denne uka har lokalavisa Smaalenene planlagt godt, med mye forhåndsstoff før søndagens gedigne løp i Paris. Alt myntet på Lionel – og Support Justice. 
Også Momarken, og ordfører i Eidsberg – Erik Unaas, har brukt tiden godt. De inviterer til Momarken til en storslått Prix d’Amerique-fest søndag. 
- Vi håper at travets mange interesserte kommer. Videre vet jeg at festen er blitt lagt merke til i andre deler av samfunnet. Blant annet har jeg invitert alle ordførerne i Indre Østfold til festdagen.  Alle skal vi heie på Lionel, men også på Support Justice, påpekte ordfører Unaas under et planleggingsmøte, og et derpå følgende pressetreff, onsdag.

Fransk mat
Arrangøren av søndagens arrangement påpeker at fransk mat skal serveres til en billig penge. Videre er lukene åpne for spill. 
- Dørene åpnes kl. 12:00. Ordfører Unaas holder åpningstale ved 15:00-tiden, og man vil også få et kort foredrag om travsporten i Norge, om travet i Frankrike og litt om selve hovedløpet Prix d’Amerique noe seinere. Momarkens Kjeld Henning Sandem røper litt av inneholdet.

- Skulle det bli en stor framgang for våre to hester kan nok festen vedvare i flere timer etterpå, lo Unaas i sin avslutning.