Månedens hesteeier januar

Skrevet av Espen Edvardsen,  25.02.2016
Artikkelbilde
Diana Dixi, kusk Atle Eggan og eier Marit Sæterhaug etter seieren på hjemmebanen Leangen 30.januar. foto: Hesteguiden.com

Da Marit Sæterhaug ble satt på ryggen til en dølahest i en alder av bare seks år var det gjort. Siden har hesten vært en stor del av livet hennes.

22-år gammel ble hun selv hesteeier. Senere kom hoppa Masserarti som gjorde det meget sterkt i løpsbanen. Hun har også blitt en god avlshoppe. Det satte sine spor under rikstoto kjøringen på Leangen 30.januar hvor hennes to avkom Diana Dixi og Mojo's Ripasso vant hvert sitt løp.


Her kan du se intervjuet med Marit Sæterhaug


Juryens begrunnelse:

Marit Sæterhaug på Kvål i Melhus ble som svært mange andre interessert i hest i ungdomsårene. Senere fikk hun også egne hester. Masserarti har hun hatt mange store gleder med. Den egentrente hoppa vant både hoppekriteriet og Oaks i 2002. I avlen har også den gode hoppa markert seg. To av hennes avkom er Diana Vixi og Mojo’s Ripasso. De startet begge på rikstotokjøringen på Leangen i januar og det ble en uforglemmelig dag på hjemmebane med eget oppdrett for Marit Sæterhaug. Til enorm glede vant både Diana Dixi og Mojo’s Ripasso som store overraskelser for både eiere og spillere.Med sitt glødende engasjement så brenner og ånder Marit for travsporten og hun er en av de ordentlige sliterne i sporten. Månedens hesteeier tildeles Marit Sæterhaug.