Løpsbulletinen for mars og april

Skrevet av Sportsavdelingen,  04.02.2016
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for mars og april er klar, våre abonnenter vil ha den i posten i løpet av noen dager men allerede nå kan den lastes ned fra våre nettsider.

De to strevsomme vintermånedene er nå fullførte, nå venter vi alle på våren og sommeren, er ikke det en deilig følelse?! Det norske travåret i 2015 ble, som kjent, det beste på mange, mange år. Nå er det mye å leve opp til for norske travsport! Mars måned og i tillegg med en tidlig påske i 2016 betyr det stortrav både på Momarken og Klosterskogen denne måned. I år er det kun én uke mellom Unionskampen på Momarken og Klosterskogens Påsketrav. Hvor mange norske stjerner får vi oppleve i Steinlagers Æresløp og Klosterskogen Grand Prix? I april er Norge tittelforsvarer i Olympiatravet, på Åby. Alle husker vel B.B.S. Sugarlights knock out i fjor. Kan det bli reprise i år?

I disse dager er vi opptatt av bredde i sporten, der så mange aktive som mulig får en forbedret totaløkonomi. Økte minstepremier fra 1. januar er et godt eksempel på dette. Men det er flere spennende ting på gang som snart vil forbedre situasjonen for mange i sporten.

Fra 1. mars skjer det en viktig endring vedrørende Bjerkes V75- og V76-dager. DNT øker reisetilskuddet for de hester som reiser til Oslo for å konkurrere på onsdager (og lørdager). De nye satsene finner du på side 76 i Løpsbulletinen. Hvorfor gjør vi dette, og hvor mye vil det koste? Vi har over tid merket at Bjerkes onsdagskjøringer trenger stimulans for å løftes, både spillemessig, men også utbetalingsmessig (løpene er ofte for gjennomsiktige). Til tross for bra premier disse løpsdagene er reiselysten for svak. Vi ønsker flere gjestehester på V76, og ved å forsterke transporttilskuddet til Oslo håper vi på en positiv effekt. Det skal også sies at dette tilskuddet «andre veien» foreløpig beholdes uendret. Stort sett vil dette tiltaket forbedre totaløkonomien for hesteeiere og trenere, og kanskje løfte interessen for onsdagene enda mere? Det er dette vi ønsker å oppnå og det er også noe som norsk travsport trenger.

Premiesjansen! Nå må du snart bestemme deg, 30. april er siste frist. Innen denne dato må du ha sendt inn søknadsskjema (se side 70) til DNT for å ha mulighet til doble premier i Kriteriet 2017 (og muligens Derby 2018). Dette er en utprøvd nyvinning, importert fra Sverige, der «Premiechansen» har blitt en kjempe suksess. Men markedet her hjemme bestemmer om vi skal sette i gang med dette. Hvis du lurer på noe om Premiesjansen, send oss en mail eller ring oss! 1. mai er det for sent…

DNTs Trav Info 2016 finner dere ute på banene i midten av februar. Dette er den andre utgaven av Trav-Info-boken, som ble så populær da den ble lansert i fjor. Den inneholder alt du trenger informasjon om, fra terminliste, reglement, storløpskalender, banepresentasjoner, adresser til alle trenere, med mere. Boken får du GRATIS på alle norske travbaner. Et «must» for alle i sporten!

Startprosenten for norske treåringer økte voldsomt i 2015. Noe av årsaken til det er gjeninnføringen av DNT-Rekrutten, med lavere, sosial premieprofil. Samtidig sprer vi ut pengene bedre i DNTs Unghestserie, i år øker sistepremien til 5.000 kr, som deles ut til åtte hester i hvert av disse løpene. Et det mulig å forbedre tallene fra 2015? De som skal slås er 50,5 prosent (varmblods) og 35,9 prosent (kaldblods).

Neste utgave av Løpsbulletinen publiseres på nett torsdag 31. mars, og ligger i postkassene noen dager senere, da med løpene for mai og juni. I den utgaven blir det også for første gang i moderne tid utskrevet såkalte «formløp» i norsk travsport. Det betyr at det nå blir mulig å melde til og starte i løp der inntjente penger, antall seire og oppnådd tid over en periode blir faktorer, istedenfor som nå, der grunnlag i hele karrieren som oftest handikapper hestene. Dette blir meget spennende! Nå vil det åpne seg flere nye muligheter for mange av hestene som ikke kommer videre i klassene. Med ett går de ned i grunnlag/klasse og får bedre muligheter til å hevde seg/tjene penger. DNT håper at dette vil bli godt mottatt av både hesteeiere, trenere og spillere i fremtiden, slik at vi får flere starthester som samtidig gjør noen flere starter per år.

Med vennlig sportshilsen:

Jan Hedrén, sportssjef i DNT

jan.hedren@travsport.no

Løpsbulletinen for mars og april