- Vært en opplevelse

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  01.03.2016
Artikkelbilde
Egil Stensrud, til høyre, ble tildelt årets Oppdretterbragd 2015 etter Papagayo E.s fantastisk fjorår med VM-seier som det absolutte høydepunktet. Foto: hesteguiden.com

Det sier Egil Stensrud til Equus etter at han i helgen ble tildelt Oppdretterbragden 2015 etter Papagayo E.s fantastisk fjorårssesong som kulminerte med VM-seier i New York.

Stensrud kunne også stolt motta gratulasjoner etter at Papagayo E.s mor Ann Speedy T. ble en av sju nye DNTs Eliteavlshopper. Selve utmerkelsen kommer til å bli utdelt under en seremoni på Oslo Grand Prix-søndagen.

Drømmetur

- Det ble en stor helg for oss, og det var en stor sesong i fjor. Papagayo E. tok oss med til steder i verden hvor jeg aldri trodde jeg skulle komme. Turen til VM i New York var utrolig. Vi ble traktert som kongelige der borte, og at reisen skulle bli kronet med VM-seier kunne ingen drømme om. Jeg har bare misset to av Papgayo E.s starter, men satser på å være med på alle framover. At også Speede Ann T. ble Eliteavlshoppe synes jeg var fortjent. Alle hennes fire avkom har vært gode og vunnet løp. Nå venter jeg spent på at Papagayo E.s storesøster Speedy Anna E. skal følle etter Coktail Jet. Det blir jo et avkom svært nær beslektet med Papagayo E., understreker Stensrud med optimisme i stemmen.

- Et fantastisk år

- 2015 ble et fantastisk år for norsk oppdrett, og Lionels seier i Grand Prix de Paris forteller med all tydelighet at Made In Norway også i 2016 kommer til å sette sitt preg på internasjonal travsport, sier DNTs avlssjef Anders Järnerot etter helgens oppdretterseminar på Quality Hotel Olavsgård. Hele 70 oppdrettere deltok, og hvor de frammøtte fikk høre interessante foredrag og hvor det var mange og konstruktive diskusjoner.

- Det var et givende seminar som understreker den optimismen som nå råder i norsk travsport og norsk travavl. Det er ikke lenge før årets avlssesong settes i gang med bedekninger og føllinger. Hvilke kanonhester kommer vi ikke til å få også i framtiden, sier en optimistisk avlssjef Anders Järnerot.

Dette er DNTs nye Eliteavlshopper: Gjømle Vinni, Tuvrappa, Ann Speedy T., Fairaffair, Front Page Story, Orions Hilda og Superina Land.