Teddy Gutten befestet posisjonen

Skrevet av Henrik Glimo Hansen, Equus,  08.08.2016
Artikkelbilde
Teddy Gutten Støen blir den store favoritten til å ta hjem DNTs 5-årsløp med 500.000 kroner til vinneren. Foto: Hesteguiden.com

Drammen: Favorittene gjorde jobben i kvalifiseringsløpene til DNTs 5-årsløp som avvikles lørdag 20 august. 

Løpene ble noe amputert grunnet få hester til start. Etter to strykninger i det andre kvalet, var det kun en hest som ikke fikk bli med videre til finalen. 
Den store forhåndsfavoritten Teddy Gutten Støen befestet bare sin posisjon som «hesten å slå» etter mandagens løp. Tom Erik Solberg benyttet de ryggene han fant på veien, før han rullet den billedskjønne hingsten til tet med halvannen runde til mål. Bak konsentrerte Kai Johansen seg bare om å kjøre i trav med Reiug, mens Pave Faks sin sluttspurt til tredje var positiv. 
- Han fikk en rolig innledning. Så kjørte vi fortere og fortere underveis. Hesten var kjempefin i dag og vant helt ukjørt uten at jeg dro noe eller snakket til han. Det blir mange å runde i finalen og det skal kjøres først, men jeg er helt sikker på at jeg har den beste hesten, sa Tom Erik Solberg om traveren som trenes av Jan Kristian Øverdal og er oppdrettet og eies av Kristine Støen Kivle fra Drangedal. 
Vinnertid: 1.25,4/2960 meter. Se løpet i reprise, her. 

- Veldig bedagelig alene 
I den andre avdelingen, der alle som fullførte var klar for finalen, forsøkte Geir Flåten å stjele løpet med Tysvær Loke gjennom å kjøre i rykk og napp over de tre og en halv rundene. Inn på oppløpet kjempet Tysvær Loke med nebb og klør mot Smedheim Solan, som hadde fått det fine løpet av kusk og trener Jan Roar Mjølnerød. Tysvær Loke galopperte i kampens hete, mens Smedheim Solan var lite interessert i å løpe unna de andre.
- Jeg følte vi hadde kontroll før Flåten feilet, selv om vi skal til mål. «Solan» er voldsom hest mot hest. Han ble veldig bedagelig alene, det er verre for ham. Heldigvis blir vi flere i finalen, kommenterte Mjølnerød om hesten Stall Circus eier. Nærmest fulgte Spik og Tysvær Loke som kom seg ned i trav uten å bli disket. 
Vinnertid: 1.25,4/2960 meter. Se løpet i reprise, her.

Finalefeltet ser slik ut:

2900 meter
Tysvær Loke
Kjempen
2920 meter
Vertigo Håkon
Spik
Horni Friggen
2940 meter
Pave Faks
Lykkerus
Reiug
2960 meter
Steinfaks
Smedheim Solan
Teddy Gutten Støen
Kolnes Kjell
Tomeld Ø.K
Jærvsørappen


For hoppene ble det ikke avviklet kvalifiseringer. Finalefeltet ser slik ut:
2100 meter
Bork Juni
Jerv Stjerna
Lome Lotta
Lyseng Stjerna
Miådi Ø.K.
Skeie Blesa
Støa Stili
Tverdals Lilja
Vertigo Lotta
2120 meter
Heidi Solo
Lykkje Borka
Norheim Faksine
Trø Hera
2140 meter
Bjørli Mai
Jerkeld Stjerna