Løpsbulletinen for september og oktober

Skrevet av Sportsavdelingen,  04.08.2016
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for september og oktober trykkes i dag og sendes ut til våre abonnenter. Du kan allerede nå laste den ned her!

Klasseløpshelgen på Bjerke vokser for hvert år og blir bare sterkere og bedre. Årets utgave har forutsetninger for å bli den beste noensinne. Den begynner fredag med ettermiddags-V65 på Bjerke med bl.a. Norsk Mesterskap for damer og DNTs Unghestserie. Fortsetter med unghestauksjon fredag kveld. Deretter flotte V75- finaler på lørdagen, før auksjonen fortsetter på lørdag kveld. Det er hele 160 unghester påmeldt til årets klasseløpsauksjon, som er ny marginal rekord, og da er heller ikke galopphester med i 2016. Søndagen blir herlig. Som alltid åtte klasseløpsfinaler, pluss storløp som Trygve Diskeruds Minneløp, Karsten Buers og Per Ulvens Æresløp. Og sist, men ikke minst, for første gang i Norge, finale i UET Trotting Masters, med 400 000 euro i samlet premiesum! Hvilke hester som starter der? Dette er foreløpig usikkert, men det er lov å håpe på hester som Nuncio, Bold Eagle, Your Highness og store deler av den øvrige Europa/verdenseliten, som har kvalifisert seg i UET Masters Series i 2016. Les mere om «superhelgen» på siste siden, samt på auksjonshester.no

Vi går etter dette inn i det tredje og siste V75-meetinget for året, som alltid begynner lørdagen etter klasseløpshelgen. Meeting tre er litt kortere enn de to andre, samtidig er høsten fylt opp med alle mulige storløp og årgangsløp/innskuddsløp. Det betyr at vi akkurat som i fjor må tilpasse divisjons-opplegget noe. Det blir færre kvalifiseringer enn i meeting 1 og 2, og samtidig er kun kvalvinnerne garantert startplass i finalen på Bjerke, lørdag 17. desember. Øvrige plasser tas av hester med høyest startpoeng ved tidspunktet for innmelding til finalene, man kan altså delta i finalene uten å ha vært med i kval i dette meetinget. Vi tror at en slik miks vil være spennende for å kunne lage fantastiske spilleløp under denne store finaledagen rett før jul. Bla opp på side 56 for å få full oversikt over alle divisjonene i høst og hvilke tider og på hvilken baner løpene kjøres. 

I 2016 har Sverige og Norge blitt enige om å legge Unionstravet på Färjestad to uker etter Klasseløpshelgen. Det vil bety at Norge kan sende et mye bedre forberedt «team» til landskampen i Sverige, enn tidligere år da det kun har vært seks dager mellom Klasseløpsøndagen og Unionstravet. Lørdag 1.oktober kjøres Unionskampen dette år, og vi håper og tror på sterkere norsk deltakelse denne gang, slik at svenskene kan utfordres på alvor.

Fire av lunsjomgangene i høst kommer til å bli flyttet på som følge av et prøveprosjekt hvor franske PMU vil tilby spill i lokal fransk pott. De fire omgangene vil bli kjørt på Bjerke i september og oktober. Tirsdagslunsjene i disse fire ukene vil bli flyttet til torsdag. 

Det franske spillselskapet PMU ønsker et utvidet samarbeid med Norsk Rikstoto om spill i hverandres potter. Foreløpig har ikke Rikstoto en teknisk løsning som muliggjør at franske spillere kan delta i norske potter, men en ny teknisk løsning ventes å foreligge i løpet av 2017.

Som en test på hvordan de norske løpene vil bli mottatt av det franske publikummet
, vil fire mandager i september og oktober skje med spill i lokal fransk pool. Disse mandagslunsjene kjøres i premieskala 140 og avvikles med ca. 30 minutter mellom hver av de 4 første løpene.

Følgende mandager vil det bli lunsjtrav på Bjerke:
Mandag 12. sept, mandag 19. sept., mandag 17. okt. og mandag 24. okt. For Klosterskogen innebærer dette at løpsdagen tirsdag 13. sept. flyttes til torsdag 15. sept. For Momarken innebærer dette at løpsdagen tirdag 20. sept. flyttes til torsdag 22. sept., samt at løpsdagen tirsdag 25. okt. flyttes til torsdag 27. okt. For Drammen innebærer dette at løpsdagen tirsdag 18. okt. flyttes til torsdag 20. okt.

Jan Hedrén, Sportssjef DNT
E-mail: jan.hedren@travsport.no


Løpsbulletinen for september og oktober 2016