Tre norske i EM

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  29.09.2015
Artikkelbilde
Cash Okay er en av tre norske deltagere i onsdagens EM for 3-åringer i franske Laval. Foto: Eirik Stenhaug

Cash Okay, Ultimate Photo og Photo Lavec utfordrer de franske hjemmefavorittene I onsdagens EM for 3-åringer i franske Laval.

430 000 kroner ligger i potten når tolv av Europas beste 3-åringer svinger opp bak bilen i Laval, som ligger 3,5 timer med bil nesten rett vest for Paris. Brorparten av dem er franske, og det er kun tre skandinaver som tar turen nedover. Alle norske. Det er Bo Westergaard-duoen Ultimate Photo og Photo Lavec, samt Anders Lundstrøm Wolden-trente Cash Okay. Alle tre begynte reisen natt til søndag, og var framme mandag.
- Reisen har gått bra for alle hestene, og oppasser Ann Jorun Trøan Rotnes har meldt at hestene både har spist og drukket bra, sier Anders Lundstrøm Wolden til Equus. Han er selv ikke på plass når løpet kjøres onsdag.
- Nei. Det er ikke fordi jeg ikke har tro på at Cash Okay kan kjempe helt i fremste rekke, men fordi hesten skal bli igjen hos Olivier Raffin. Cash Okay er en spesiell hest, og det er mitt ønske at han skal trenes uten pigger i vinter og langt unna tele og snø. Olivier Raffin (bror til kjente Eric Raffin som kjørte Papagayo E. i UET Masters-finalen, red anm) driver en liten stall, og han har således god tid til å ta seg av Cash Okay. Planen er at han skal tilbake til meg til våren, sier Wolden.

Tøffe konkurrenter
- Hva tror du om onsdagens muligheter?
- Cash Okay er ikke i like bra form som i våres, men jeg tror likevel ikke at de andre flyr fra ham. De franske hjemmefavorittene er voldsomt bra, og jeg tror kanskje at vinnertiden vil ligge rundt 12.0/2050 meter. Det er knalltøft, men jeg håper og tror at Cash Okay kan klare en god premie, sier Wolden om hesten som skal kjøres av sin faste partner Geir Vegard Gundersen fra spor 6.

To norske vinnere
Westergaard-duoen 4 Photo Lavec og 8 Ultimate Photo skal kjøres av henholdsvis Pr Oleg Midtfjeld og Dominik Locqueneux. 4 Photo Lavec sikret seg en sterk annenplass i Kriteriet, og er førsterangert av de norske. Det er årsaken til at han har det beste sporet av våre tre deltakere. Banen i Laval er 1250 meter lang, og oppløpet hele 315 meter. Således er det ingen fare å ligge et stykke bak på oppløpet. Det er mange tethester som har funnet veien for lang til mål i Laval, hvor det er åtte spor i første rekke med autostart. Løpet skal gå ca 15.20, og vil etter planen bli vist på Rikstoto Direkte.
To norske hester har vunnet EM for 3-åringer. I 1993 vant Tamin Sandy/Bjørn Garberg og i 2010 Muscles Wiking B.R./Björn Goop.