Stine vil vinne NM igjen

03.09.2015
Artikkelbilde

V65 Harstad: NM for damekusker avvikles lørdag kveld på banen i Harstad. Ttittelforsvarer Stine Marlen Bendiksen gleder seg til å "komme hjem" for å forsvare mesterskapstittelen.

Av Even Elvenes, Equus 

Bendiksen kunne smykke seg som NM-vinner i fjor, og er svært stolt over bragden.
- Et NM henger høyt i alle sportsgrener. Det er noe helt ekstra bare å få være med, understreker damen med oppvekst i Bodø.
- Fra min landsdel er vi godt representert i år. Gry Kanstad er fra Bodø, Liss-Karin Sandvik er fra Harstad, det samme er Silje Kristin Eilertsen.
- Hva er årsaken til en slik dominans?
- Aktive der oppe tør tro på jentene. Jeg oppfatter situasjonen annerledes her på Østlandet hvor jeg bor nå. Det er en fantastisk rekruttering i Nord-Norge. Jentene har kommet inn som eiere og som kusker. Årsaken til at jeg har kommet såpass langt som jeg har gjort, kan jeg absolutt takke Nord-Norsk travsport for, sier Bendiksen, profesjonell trener med stall i Røyse i Buskerud.


Bildetekst: Stine Marlen Bendiksen berømmer Nord-Norsk travsport. (Foto: Marion Klette).

52 jenter ble samlet
- Jeg har spesielt Kjell og Morten Carlsen å takke for at jeg er der jeg er i dag. Jeg fant et bilde forleden der Carlsen samlet alle oss jentene som var med i stallarbeidet. 52 stykker faktisk. Utrolig, mener hun.
- Kjell sørget dessuten for å gi oss ansvar tidlig. Den første jobben jeg gjorde var å hente strø til boksene. Etter hvert ble det ansvar for stell og trening av stallens hester. I hele tatt var gården ved Soløyvannet et rugereir for nord-norsk travsport, medgir Bendiksen.

Frykter Amanda
Lørdag kveld er NM i gang. Deltagerne, 12 i antallet, kjemper om gullmedaljen, oppmerksomhet og ære.
- Jeg har lest meg opp så godt det går an. Løpene i nord følger jeg live hver eneste gang. Amanda Robertsen fra Leangen har fått de beste hestene, hun er i tillegg kjempeflink til å kjøre. Amanda er favoritten i år, avslutter Stine bestemt.

Lørdagens mesterskapsdeltagere
Stine Marlen Bendiksen, tittelforsvarer
Berit Tveter Alm, Biri
Amanda Robertsen, Leangen
Silje Kristin Eilertsen, Jarlsberg
Elisabeth Storetvedt, Bergen
Kristine Kvasnes, Jarlsberg
Christina A. Hande, Bergen
Liss-Karin Sandvik, Harstad
Renate Aarlie, Drammen
Anette Frønes, Klosterskogen
Ranghild Bjørnbeth, Leangen
Gry Kanstad, Harstad