Den nye Derby-kongen

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  13.09.2015
Artikkelbilde
Glen Ord Superb ga Geir Vegard Gundersen hans tredje strake Derby-seier. Med det tangerte han forbildet Gunnar Eggen. Foto: Eirik Stenhaug

Derby for varmblods: Geir Vegard Gundersen tok sin femte Derby-seier totalt og den tredje på rad da han kjørte Glen Ord Superb inn til overlegen seier på norgesrekordtiden 13,8/2600 meter.

Best når det gjelder. Geir Vegard Gundersen er blitt den nye Derby-kongen etter igjen å ha vunnet Norges største unghestløp md en million i førstepremie. Fem triumfer de siste ti årene sier litt om suksessen til 40-åringen.
- Jeg er halvveis til Gunnar (Eggen) og Per (Ulven), og det er jeg fornøyd med. De har hele tiden vært mine forbilder og lært meg å ta ting metodisk uten å forhaste seg. Med Glen Ord Superb har jeg hatt Derby i tankene helt siden han ble annen i Kriteriet i fjor. Da er det deilig å lykkes, sier Geir Vegard Gundersen til Equus.

Fulgte slagplanen
Før løpet hadde GV bestemt seg for å kjøre fram til lederen etter startrushet, men vente med å sette inn presset på ledende Thai Navigator først 500 meter igjen.
- Jeg ønsket å være med fra start, men ettersom Thai Navigator løste i trav så var det bare å ta det rolig til startrushet var over. Jeg satte fart 1400 meter fra mål da de andre hadde roet seg. Presset satte jeg først inn i siste sving da jeg så at lederen trøblet på svingene. På oppløpet satt jeg bare å koste meg, sier GV etter at nok en milliontriumf er i havn. Den tredje på rad.

Familietriumf
40-åringen har både kuske- og treneransvar, men legger vekt på at dette er en familietriumf.
- Hele familien legger ned en voldsom jobb med hestene, men vi er også privilegert over å få drive med det vi liker aller best. Fest er vi derimot ikke best på, men etter denne dagen så blir det nok en middag, sier GV. Men uten sterkt drikke. Mannen fra Rusveien i Nittedal er som kjent avholdsmann. Med 1 690 000 kroner innkjørt, Derbyseier med Glen Ord Superb, Hoppe-Kriterie-triumf til sønnen Magnus og banerekord til Support Justice er det lov å ta en fest…

This Is It vant Hoppe-Derby for varmblods. Saken kan du lese her.