Traff innsamlingsblinken

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  21.10.2015
Artikkelbilde
Frontfigur Eirik Høitomt og innsamlingsaksjonen «Travsporten samlet mot kreft» har truffet folk i hjerteroten. Foto: hesteguiden.com

Innsamlingsaksjonen «Travsporten samlet mot kreft» har truffet hjertet til en samlet sport. Allerede tirsdag passerte aksjonen 200 000 kroner og er allerede godt på vei mot 300 000.

Da initiativtaker Stein Larsen fra Grimstad satte som mål at norsk travsport skulle samle inn 200 000 kroner til «Rosa sløyfe»-aksjonen i løpet av oktober, hadde han ingen anelse om hvilket engasjement han vekket til live.

I skrivende stund er det kun to andre, private innsamlingsaksjoner som har samlet inn mer til «Rosa sløyfe»-aksjonen enn det norsk travsport har gjort. De to har samlet inn drøyt 300 000 kroner hver på ett år, «Travsporten samlet mot kreft» over 200 000 kroner i løpet av tre uker!

- Det er klart du blir rørt over et slikt engasjement, det viser bare hvilket stort hjerte norsk travsport har, sier en overveldet initiativtaker, Stein Larsen til Equus.

Auksjoner over 50 000 kroner

Den engasjerte sørlendingen med røtter i Grimstad og Omegn Travselskap satte snøballen i bevegelse da han på kort tid fikk championkusk Eirik Høitomt med på laget. I rosa kjøredrakt har han frontet aksjonen i hele oktober, og fått snøballen til å rulle i rekordfart.

Privatpersoner, travforbund, travlag, DNT, Norsk Rikstoto, travhester, andelslag, montégrupper, ungdomsgrupper, damegrupper, alle har de bidratt til å samle inn denne fantastiske summen til Kreftforeningen.

- I tillegg har vi auksjoner gående for sprang med avlshingstene Yarrah Boko, Thai Tanic, Clerk Magistrate og H.G. Balder, og bare her ligger det allerede over 50 000 kroner ekstra som bidrag til innsamlingsaksjonen, tillegger Richard Ekhaugen, regionssekretær i Region Sør-Vest og som organiserer aksjonen sammen med Larsen.

- Mottakelsen har vært overveldende, og det er fantastisk å se at travsporten rommer så mye mer enn kun fokus på omsetning og løpspremier, sier Ekhaugen.

Kan nå 400 000 kroner?

Med flere bebudede arrangement på trappene mot slutten av måneden ser ikke Stein Larsen bort fra at den totale innsamlede summen til «Travsporten samlet mot kreft» kan overstige 400 000 kroner og plutselig være den innsamlingsaksjonen som har generert mest penger til «Rosa sløyfe»-aksjonen.

­- Det ville vært stort, og jeg ser det ikke som umulig. Flere arrangement på baner og ute i lag og forbund gjenstår før måneden er omme. Vi må bare takke en samlet norsk travsport for et engasjement som gir meg gåsehud, avrunder Larsen.