Svensk NM-gull

Skrevet av Henrik Glimo Hansen, Equus,  31.10.2015
Artikkelbilde
Norgesvenn Sophia Jacobsen sikret svensk gull i Nordisk Mesterskap. Foto: Hans R. Bakken

Nordisk Mesterskap for montéryttere endte med svensk seier for fjerde år på rad. I år stakk Åby-rytteren Sophia Jacobsen av med gullet.

Det gjorde hun med like mange poeng som danske Sabina Gammelgård, men gikk foran på at hun vant løp. Bronsen fikset Sofia Adolfsson.
- Kjempestort! Jeg har konkurrert mye i Norge. Å kunne representere Sverige på en bra måte kjennes godt, kommenterte Sophia etter å ha mottatt gullet.

Overrasket konkurrentene
Sophia Jacobsen innledet med et perfekt ridd ritt. Sammen med B.B. Photo forserte hun til tet med runden til mål og siden var det spill mot ett mål. På andre fulgte Beloved Fortuna (Nicole Marsing), tredje var Prøv Hr. Siem (Amanda Robertsen).
- Jeg møtte B.B. Photo med min egen WallStreet Temple forrige gang og visste at hesten er fin og sterk. Tanken var å overraske konkurrentene litt så de ikke rakk å akselerere. Han hadde mye igjen i mål. Jeg dro proppene i tilfellet de skulle komme fort bakfra, forklarte Sophia som tok årsseier nummer 15.

Viste mestertakter
Landsvenninne Sofia Adolfsson, årets svenske mester, viste mestertakter ved å stagge pigge Bardot Blou og sende hesten først over målstreken. Det gjorde hun gjennom å slippe føringen og siden skli ut i angrep inn mot den siste svingen. Bjørn Steinseth tok dermed sin andre trenerseier i NM. 
- Hun var helpigg hele veien. Egentlig ville jeg hatt teten og latt henne gå, siden treneren sa hun var sterk og tålte å gå. Men jeg turte ikke å bråke for mye med henne. En fantastisk fin hest!, skrøt Adolfsson av hesten Steinseth selv eier.

Sluttstillingen i NM monté:
1. Sofia Jacobsen, Sverige 30 poeng
2. Sabina Gammelgård, Danmark 30poeng
3. Sofia Adolfsson 29 poeng
4. Iina Aho, Sverige 27 poeng
5. Nicole Marsing, Danmark 27 poeng
6. Nelly-Janiika Korpikoski, Finland 25 poeng
7. Caroline B. Morken, Norge 23 poeng
8. Miia Myllymäki, Finland 21 poeng
9. Christina Lindhardt, Danmark 19 poeng
10. Liv Pedersen, Norge 17 poeng
11. Heidi Kuossari, Finland 16 poeng
12. Amanda Robertsen, Norge 16 poeng