Månedens hesteeier september

Skrevet av Espen Edvardsen,  27.10.2015
Artikkelbilde
En glad Erik Sanbæk etter årets Derby seier med Glenn Ord Superb Foto: Hesteguiden.com

Erik Sandbæk kjøpte sin første travhest sammen med sin bror da han var 14 år gammel. Hesten het Noble Chip C. og siden har det gått slag i slag for Sandbæk.

Det er vanskelig å få fullklaff i de store løpene, men Erik Sandbæk må sies å ha lyktes til fulle. Han har en egen evne til å finne gode travere, og det Sandbæk legger mest vekt på er ekstriøret, stammen og utstrålingen.

Sandbæk er mest kjent for reisen og seierne med den internasjonale stjernen Jetstile. Han vant både Kriteriet og Derby samt en rekke internasjonale stor løp. Nesten på dagen 10 år etter den første Derbyseieren var det i år klart for en ny klassisk triumf da Glenn Ord Superb krysset mållinjen førs i Norsk trav Derby.


Her kan du se intervjuet med Erik Sandbæk

Juryens begrunnelse

Erik Sandbæk må kunne sies å være en hesteeier med en egen evne til å finne gode travere og han er nok aller mest kjent for alle de store triumfene med den internasjonale stjernetraveren Jetstile. Erik var også deleier med sin bror Arne Sandbæk jr. da Support Justice vant Derby i 2013. Erik Sandbæk viser alltid ekte og stor glede gjerne med noen ekstra stunts når det blir seier i de riktig store løpene. Han er svært opptatt av travsporten og er meget nøye når det gjelder å finne den rette hesten. Nesten på dagen 10 år etter sin første Derbyseier var det i år klart for en ny klassisk storløpsseier. Når Glen Ord Superb brøt målsnøret først så var dette den tredje Derbyseieren og den fjerde klassiske triumfen som hesteeier. Den gode fireåringen fulgte opp den overlegne seieren i kvalifiseringen med et toppløp i den store finalen på 1.13,8a, som var ny rekord for løpet. Månedens hesteeier for september tildeles Erik Sandbæk.