Frønes leder EM

Skrevet av Henrik Glimo Hansen, Equus Media,  20.11.2015
Artikkelbilde
Anette Frønes var jublende glad etter å ha inntatt ledelsen i europamesterskapet for damekusker. Foto: Hesteguiden.com

Europamesterskapet for damekusker innledet fredag. Anette Frønes representerte Norge på strålende vis gjennom to andreplasser den første dagen.

Hennes første oppsitt var den syv år gamle vallakenTina Damhus, med en andreplass på ni løp å vise til i år. En ny andreplass ble det etter en perfekt styring av Frønes. De satt bakerst i feltet hele veien, men da svenske Eva Lundahl på den siste bortre langsiden skred til verket fra to posisjoner foran, var Frønes på alerten og fikk fin drahjelp frem. 
Lundahl så ut til å stikke unna til overlegen seier i det første løpet, men inn på oppløpet rullet Viola Toft over og galopperte. I stedet kom anførende Nashville D.K og Hiltje Tjalsma fra Nederland tilbake innvendig og knep seieren foran Frønes. 
- Jeg irriterte meg litt i etterkant for at jeg ikke dro øreproppene litt seinere. Da kunne jeg kanskje rukket frem til seier, sier Frønes til Equus. 

Ledet i det lengste
Løp to ble vunnet av Katie Beer fra Tyskland. Hun satte inn niåringen og favorittspilte Orla, etter å ha fått smørløpet bak Frønes og tredjevalget Trophydore
- I det andre løpet fikk jeg beskjed av eierne at jeg måtte være forsiktig fra start siden hesten hadde en tendens til å slå i passgang. Det gikk imidlertid veldig bra og vi blåste til tet. Utenfor oss fikk vi den spanske deltakeren som presset opp farten, men jeg fikk beskjed av eieren at hesten var best foran og ville derfor ikke slippe. De første tusen kostet, og bak oss smøg det med en som tok oss ned.
- Nå går du for gull?
- Ja! Det er en fantastisk følelse å lede et Europamesterskap. Nå blir det middag før det venter intens jobbing med de to løpene frem mot søndag, avrunder Frønes uten planer om å ta noen seier på forskudd.

Mesterskapet avgjøres søndag i Skive.

Stilling etter første dag:
Anette Frønes, Norge. 24p
Hiltje Tjalsma, Nederland. 21p
Heidemarie Hainzer, Østerrike. 19p
Laurila Mervi, Finland. 18p
Katie Beer, Tyskland. 17p
Maria-Francisca Sureda Barceló, Spania. 16p
Beatrice Demoulin, Belgia. 15p
Alena Cemusova, Tsjekkia. 14p
Katia Bøgedal, Danmark.13p

Alessandra Devide, Italia. 11p
Eva Lundhal, Sverige. 7p
Natalia Polkovnikova, Russland. 6p
Barbara Aebischer, Sveits. 6p