Løpsbulletinen for mai & juni

Skrevet av Jan Hedrén,  24.03.2015
Artikkelbilde

Mai og juni! Herlige travmåneder som vi har ventet på veldig lenge. Nå begynner høysesongen for alvor og storløpene kommer tett.

 

Er det muligens duket for norsk seier i Elitloppet og/eller Oslo Grand Prix? Det er veldig mange som mener at den muligheten er stor, og det er ikke kun nordmenn som sier det. Det er vår nye stjerne, Support Justice (forsidegutt denne gang), som de fleste har i tankene. Og vil Lannem Silje følge opp med å kunne beseire den nye svenske kongen, Månprinsen A.M.? Vi får svarene på disse spørsmålene om litt.

I denne Løpsbulletinen finner du proposisjoner til to av Europas største travstevner, Elitloppet og Oslo Grand Prix. Dersom mai måneds siste dag er en søndag betyr det at OGP i 2015 kjøres midten av juni. OGP-lørdagen konkurrerer i år med svensk V75 i Boden, som kjører kveldsomgang med sen stevnestart. Bjerke har i 2015 oppgradert lørdagen og frister med store premier, som helt sikkert vil føre til stor internasjonal deltakelse også på lørdagen. Dette blir veldig spennende. Vi har også oppgradert premiene i Spenters og Vinvaras Æresløp denne lørdagen.   

Det skal også bli veldig spennende å følge med på hvordan den nye satsningen på norskfødte unghester vil slå ut. Nå starter vi opp med Norsk Oppdretningsløp for varmblodige toåringer, på Bjerke allerede fra 2015. Dette løpet kjøres i V76 onsdag 11. november for de hester som har betalt inn et innskudd (husk senest 31. mars eller 30. juni, se baksiden av Løpsbulletinen!). Førstepremien kommer til å lande på minst 100.000 kr. På lengre sikt tror vi at dette løpet vil bli godt etablert i norsk travsport.

Nytt for mai er annerledes innpakning på DNTs Vårfinale, som bytter navn til Hans Petter Tholfsens minneløp. DNT i samarbeid med Jarlsberg satser hardt på dette løpet og oppgraderer DNTs Vårfinale. Nytt navn og enda høyere premiesum, løpet frister nå med 300.000 kr til beste norskfødte treåring. Det er mye penger å kjøre om og vil forhåpentligvis medføre at flere norskfødte unghester settes i kontinuerlig trening, noe som i neste fase vil føre til at Norge settes på kartet i enda større grad i årene som kommer, med sterke deltakere i internasjonale storløp.

De kaldblodige 4-åringene skal også ha gode muligheter til å konkurrere og utvikles gjennom våren. Av den grunn oppgraderer vi nå Veikle Balder Cup, med en finale der 150.000 kr venter vinneren, i V75 på Bergen 6. juni. Hele elleve kvalifiseringsløp kjøres gjennom våren frem mot den store finalen. Amatørene har de siste årene fått en egen serie som dras i gang i vår, Per Arne Enholms Minneløp. Montésportens nye serie heter Biolight Monté Cup. Begge disse med finaler på Bjerke under klasseløpshelgen. Legg også merke til at Norge i mai kjører Europamesterskap for amatører (på Momarken og Bjerke i mai).

At V75 er viktig for hestesportens økonomi er alle sikkert kjent med. Det er jo der sporten tjener de store pengene. Nå gjør vi også en endring i Løpsbulletinen, og styrker V75-seksjonen. Hver V75-dag får i fortsettelsen egen side, inklusiv alle ekstraløpene. Det blir bedre og mer oversiktlig for alle.

Løpsbulletinen mai & juni 2015