Stjernene samles i Kongsvinger

Skrevet av Av Even Elvenes, Equus,  29.06.2015
Artikkelbilde

Onsdag kveld blir det stor travfest på travbanen i Kongsvinger. Sportens store profiler dukker opp med Geir Vegard Gundersen, NM-vinner Andre H. Stensen og landschampionen Eirik Høitomt i spissen.

 

Under de siste åra har Kongsvinger Travbane vært arrangør av Norsk Rikstotos produkt V65. Veddemålet er byttet ut med V76 i år, og det er første gang spillet arrangeres på arenaen som måler 1400 meter, og som er Norges lengste.

Pirrer
Lokale Geir Vegard Gundersen, mest kjent for all framgang med Support Justice, står aldri over travkjøringene i Magnor og Kongsvinger.
- Jeg er oppvokst på Magnor, men er minst like stolt av anlegget i vinger. Mine kollegaer fullroser dessuten banen, understreker Geir Vegard som har en topp vinnersjanse med blant annet Baldini i V76-finalen onsdag kveld.

Mangler intet
Arrangøren har valgt å kalle onsdagskveldens løp for en folkefest, noe de trolig har helt rett i.
Tilskuere fra hele landet har plottet inn et besøk på travbanen som ligger så idyllisk til, og som er blitt utviklet enormt under de siste åra.
- Den har internasjonal standard. Geir Vegard Gundersen står bak kommentaren.

Trimmet mottagelse
Mat og drikke, program til løpene, tipseksperter og hjelp til utfylling av kuponger. Alt er trimmet foran onsdagens gedigne storkjøring i Kongsvinger.
- Jeg har lyst til å understreke en ting, sier Gundersen.
- Løpene er for oss fra grasrota. Jeg synes det er veldig flott at man tar vare på alle som kommer. Derfor gir jeg heder og ære til Brandval og Kongsvinger travlag som trekker i trådene, avrunder Geir Vegard Gundersen.

Stevnestart er kl. 18:00.