Odin og Silje regjerte

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  18.07.2015
Artikkelbilde
Lannem Silje og Tor Wollebæk viste seg fra sin beste side. Foto: Hesteguiden.com

Sørlandet: NM for kaldblodshester gikk av stabelen på Sørlandets Travpark lørdag. Lannem Silje og Tekno Odin fremstod som dronning og konge.

Mannen bak Lannem Silje, Ola M. Skrugstad fikk i oppgave å beskrive Lannem Silje med ett ord; Fenomenal falt valget ned på. Det samme ordet kan også brukes om Tekno Odin, NM-vinner tredje året på rad!

- Det er stort å vinne uansett alder. Jeg er 75, meldte Ola M. Skrugstad i sin sedvanlige humoristiske stil. Lannem Silje, 5 år, ble Norgesmester for hopper på Sørlandets Travpark etter en vanvittig prestasjon.
Tor Wollebæk hadde tydelig bestemt seg for taktikken på forhånd. Han dro direkte i høyretommen på startsiden og Lannem Silje bombet forbi samtlige syv hester i første rekke. Ulsrud Tea ble med på kjøringen og tok seg opp i lederryggen. Duoen åpnet på 1.20,0/500 og 1.20,0/1000, men da var det mer enn nok igjen hos førstnevnte. Vinnertiden ble skrevet til 1.22,9a/2140 meter.
Lannem Silje åpnet opp lengder ned til Ulsrud Tea, mens Lome Oda kjempet bra på til tredjepremien – en glimrende prestasjon av de to hestene til Ove Kenneth Karlsen.
- Det er mange varianter, man vet ikke hva man skal velge før start. Jeg hadde respekt for Ulsrud Tea, men Lannem Silje viste seg hakket bedre, uttalte en rørt Tor Wollebæk som ble trampeklappet inn i restauranten. 

Tekno Odin forsvarte tittelen
Norgesmesterskapet i åpen klasse ble vunnet av Tekno Odin – for tredje året på rad. Som ventet førte Lome Brage an i front. Midtfjeld fikk kjøre moderate 1.24 til å begynne med, men da satte Jan Martin Bjerring fart fra køen og tok plass i dødens posisjon. Det førte til en 500 meter på 20-tallet, noe som skulle vise seg å sitte i beina til Lome Brage.
Tekno Odin hadde underveis sittet i fjerde par utvendig. Posisjonen ble bedre da Timian Scott ble dratt inn i førstesporet og Tekno Odin fikk ryggen til Gylden Balder med runden igjen. Ut av den siste svingen kom Tjomsland-traveren i mektige kliv, mens det det var over for Lome Brage i front. 

Tekno Odin fikk lengder ned til konkurrentene og fullførte på tiden 1.23,7a/2609 meter.
Bak fulgte godt avsluttende Tekno Jerken og lederryggens Tin Tveiten.

- Råeste jeg har vært med på! Håpte å få Gylden Balder foran oss på startsiden, men Timian Scott kom i mellom og jeg måtte slippe ham forbi. Derfor ble det noen lengder lengre bak enn jeg hadde trodd, fortalte Øystein Tjomsland etter seieren.
- Etter at vi kom opp i ryggen til Gylden Balder med 1000 meter til mål, følte jeg at vi var inne i matchen. Men jeg var ikke sikker inn på oppløpet, innrømmet Tjomsland.