Strykningsfrist Kriteriet og Derby

Skrevet av Anne Malsten,  13.01.2015
Artikkelbilde
Undone, vinner av Norsk Travkriterium 2014. Foto; hesteguiden.com

31. januar er strykningsfrist til Norsk Travkriterium og Norsk Travderby for åringer og toåringer. Vær obs på endring i bestemmelsene for åringene!

Terminvarsler ble i forrige uke sendt til alle innmeldingsberettigede toåringer, og innmeldingsbevis er sendt til åringene. Strykninger må signeres av ansvarlig eier og sendes til oss pr post eller epost.

For åringene er det viktig å notere seg en endring i bestemmelsene når det gjelder strykning fra klasseløpene og startberettigelser i andre løp:

  • Varmblodshester som strykes fra Kriteriet og/eller Derby er ikke startberettiget i DNTs Unghestserie (3 år), DNTs Vårfinale (3 år), DNTs Høstfinale (3 år og 4 år) og DNTs Hoppechampionat (4 år).
  • Kaldblodshester som strykes fra Kriteriet og/eller Derby er ikke startberettiget i DNTs Unghestserie (3 år), DNTs Høstfinale (3 år og 4 år), DNTs Hoppechampionat (4 år) og DNTs 5-årsløp. 
  • Merk at dette kun gjelder hester født fra og med 2014! Tidligere årganger følger tidligere bestemmelser.


- Dette er blitt foreslått styret av sport- og avlsutvalget som DNT-styret satte ned i 2014. Det har også fått tommelen opp av DNT-styret, sier Jan Hedrén, sportsjef i DNT.

- Hensikten med denne endringen er å få flere hester meldt i klasseløpene og samtidig bake inn flere såkalte "bonusløp" for de hestene som også meldes og som står inne i klasseløpene. Som hesteeier får man mere for pengene så å si, fortsetter Hedrén.

- Det er viktig å få med seg dette hvis man som eier av en hest født i 2014 lurer på om man skal fortsette å stå inne i klasseløpene 2017/2018. Størst er endringen for kaldblods, som tidligere kunne starte i for eksempel DNTs Unghestserie uten å være innmeldingsberettiget i klasseløpene, sier Jan Hedrén.