Hingstestatistikk

Skrevet av Susanne Lindberg,  07.01.2015
Artikkelbilde
Illustrasjonsfoto

Nu kan vi presentere hingstestatistikken fra en rekke land for året 2014 og det er interessant lesing

Anders Järnerot kommenterer:

Norge:
Dream Vacation tok sitt første Championat her i Norge tett fulgt av Kadabra. S.J.’s Photo ble nr tre. På morfarstatistikken totalt blev det Lindy Lane som knep førsteplassen både totalt og på V75-statistikken.
På kaldblodssiden finner vi Elding-sønnen Moe Odin som er champion før syvende gang.  Åsajerven ble nummer to fulgt av Lome Elden. Morfarstatistikken er igjen toppet av Elding, både totalt og V75-statistikken.

Beste oppdretter er Bjørn Rishaug med over fire millioner innkjørt. Noen av hestene som utmerket seg i 2014 var Claudia B.R., Conquestador B.R. og Angelina B.R.

Sverige:
Akkurat som i fjor knep Järvsöfaks championatet med Moe Odin som nummer to. På varmblodssiden er Love You igjen Champion fulgt av Dream Vacation og Scarlet Knight.

Beste oppdretter på varmblods ble som vanlig Menhammar Stuteri. Jan-Olof Persson sikret sin plass som mestvinnende oppdretter på kaldblodshester.

Danmark:
Great Challenger tok igjen Championtitteln etter å ha mistet den i 2013 til Dream Vacation.

Finland:
Love You tok Championatet i Finland. Han dominerte også hingstestatistikken for treåringer.

Italien:
Varenne ble igjen Champion fulgt av, som vanlig, Ganymede og Love You. Varenne og Love You ble også utnevnt til Elitehingster i Sverige ett par uker før jul.

USA:
Cantab Hall är akkurat som i 2012 og 2013 Champion, fulgt av Kadabra og Donato Hanover. Mestvinnede vedrørende to-åringer ble Muscle Hill og tre-åringer Cantab Hall.

Frankrike:
Her ble det rollebytte i forhold til 2013 da Ganymede knep tittelen og Love You ble nummer to i 2014. Hingstestatistikken for to-, tre-, og fire-åringer kommer vi tilbake til da den vi har er kun t.o.m. 30/11-2014.