VM-drømmen over for Hop.

25.02.2015
Artikkelbilde
VM-drømmen er over for Vidar Hop.

Etter kveldens løp på Wagga Wagga står fem kusker igjen med reelle vinnersjanser. Best av alle er yngstemann Dexter Dunn fra New Zealand.

Av Eirik Stenhaug, Equus Informasjon og Media

25-åringe Dunn var blant de to beste i seks av syv løp torsdag, og troner på toppen av listen med åtte løp igjen av VM.

Vår mann, Vidar Hop ligger på en syvendeplass sammelagt, etter at 12 av 20 VM-løp er unnagjort. Nordmannen står fremdeles uten seier i meterskapet, og med  ser det ut til at seierskampen kommer til å stå mellom Dexter Dunn, New Zealand, Tim Tetrick, USA og Tony le Beller, Frankrike.
 
Hele syv VM-løp ble kjørt på 800-meters-banen i Wagga i kveld. Sett ut fra programmet, lå det an til en spennende kveld sett med norske øyne, men det gikk ikke veien for Hop. Som best ble det er tredjeplass, som kom i siste løp for kvelden. Det er nå hele 47 poeng opp til lederen, og med åtte løp igjen av mesterskapet, er det nok ikke mulig å hente inn dette forspranget.
 
- Jeg hadde betrodde hester i dag, og hadde ambisjoner om å kjempe i toppen. Men hestene levede ikke opp til forventningene, samtidig som det ikke klaffet i løpene. Jeg ligger nå på en syvendeplass sammenlagt, og veien opp til første er for lang med tanke på seier. Det er tre løpsdager igjen og nå satser jeg på å kjøre inn mest mulig poeng, så får vi gjøre opp status til slutt, sier Hop.
 
Bathurst onsdag
Neste stopp på programmet er Bathurst, der det skal kjøres fire løp onsdag. Torsdag er Penrith vert for mesterskapet, før det hele avsluttes på Tabcorp Park i Menangle på søndag.
 
 
Stillingen etter dag 3 (12 av 20 løp)
1. Dexter Dunn, New Zealand  111 poeng
2. Tim Tetrick, USA 97 poeng
3. Tony Le Beller, Frankrike 91 poeng
4. Mika Forss, Finland  89 poeng
5. Chris Alford, Australia 85 poeng
6. Knud Mønster, Danmark 69 poeng
7. Vidar Hop, Norge 64 poeng
7. Jody Jamieson, Canada 64 poeng
9. Pierre Vercryusse, Frankrike  63 poeng
10. Guillermo Adrover, Spania 59 poeng