Hop på syvendeplass

Skrevet av Espen Edvardsen,  24.02.2015
Artikkelbilde
Vidar Hop leder kveldens første løp i Wagga. (Foto: Eirik Stenhaug, Equus)

Vidar Hop ligger på en syvendeplass sammelagt, etter at 12 av 20 VM-løp er unnagjort.

Etter dagens løp i Wagga, ser det ut til at seierskampen kommer til å stå mellom Dexter Dunn, New Zealand, Tim Tetrick, USA og Tony le Beller, Frankrike.

Hele syv VM-løp ble kjørt på 800-meters-banen i Wagga i kveld. Sett ut fra programmet, lå det an til en spennende kveld sett med norske øyne, men det gikk ikke veien for Hop. Som best ble det er tredjeplass, som kom i siste løp for kvelden. Det er nå hele 47 poeng opp til lederen, og med åtte løp igjen av mesterskapet, er det nok ikke mulig å hente inn dette forspranget.

- Jeg hadde betrodde hester i dag, og hadde ambisjoner om å kjempe i toppen. Men hestene levede ikke opp til forventningene, samtidig som det ikke klaffet i løpene. Jeg ligger nå på en syvendeplass sammenlagt, og veien opp til første er for lang med tanke på seier. Det er tre løpsdager igjen og nå satser jeg på å kjøre inn mest mulig poeng, så får vi gjøre opp status til slutt, sier Hop.

Setter kursen nordøstover

I morgen tidlig settes kursen mot Bathurst, der det skal kjøres fire løp. Torsdag er Penrith vert for mesterskapet, før det avsluttes på Tabcorp Park i Menangle på søndag.

Topp 3 VM 2015

1. Dexter Dunn, New Zealand, 111 poeng

2. Tim Tetrick, USA, 97 poeng

3. Tony le Beller, Frankrike, 91 poeng

Følg VM på nett

På http://www.worlddrivingchamps.com kan du se løpene i reprise, se programmene for kommende dager og følge med på hvordan det ligger an fra dag til dag.