Dunn blir mester

Skrevet av Eirik Stenhaug, Equus Informasjon og Media,  26.02.2015
Artikkelbilde
Dexter Dunn, New Zealand.

Dexter Dunn fra New Zealand blir søndag kåret til verdensmester for kusker i Sydney, Australia.


Den fremadstormende 25-åringen deltar i sitt andre VM, og har satt flere av verdens beste kusker ettertrykkelig på plass i dette mesterskapet.

Det var en teoretisk sjanse for at noen skulle kunne utfordre Dunn om tittelen under kveldens løp på Penrith Paceway utenfor Sydney. Men New Zealands kuskeess lot seg ikke stoppe. Med en andre- og en tredjeplass sikret han gullet, og er klar for en parademarsj på søndag, da VMs siste løp arrangeres under størløpsdagen Interdominion på Tabcorp Park, Menangle. Banen der VM også startet sist lørdag.

Tett kamp om plassene bak
Bak den suverene verdensmesteren er det tett. Franske Tony Le Beller har kjørt bedre og bedre under dette verdensmesterskapet, og ligger som andremann før siste løp. Kun tre poeng bak ligger stjernekusken Tim Tetrick, som har kun to poneng ned til Nordens bestemann, Mika Forss fra Finland. Kanadiske Jody Jamieson er også med i medaljekampen.

Hop på niende
Vidar Hop har ikke fått det til å klaffe under dette mesterskapet og ligger nest sist etter dagens løp. I dag så det ut til at Jarlsberg-kusken skulle få sin første seier:
- Jeg trodde jeg skulle vinne da vi kjørt ut på oppløpet i dagens siste VM-løp, men det ville seg ikke. Hesten hadde ikke det lille ekstra å sette inn til slutt, og vi måtte nøye oss med tredje. Dagens to andre hester var ikke gode nok til å hevde seg i toppen, enkelt og greit, sier Hop.

Han ser nå frem til noen flotte dager i Sydney, før mesterskapet avsluttes søndag. - Dette har vært en storartet opplevelse, og jeg skal nå nyte de siste dagene her nede. Det er ett løp igjen, og det blir moro å få kjøre under en av de store festdagene for trav- og passgjengersporten her nede, forteller en langt fra slagen Vidar Hop.

Stillingen etter dag 5 (19 av 20 løp):
1. Dexter Dunn, New Zealand, 183 poeng
2. Tony Le Beller, Frankrike, 140 poeng
3. Tim Tetrick, USA, 137 poeng
4. Mika Forss, Finland, 135 poeng
5. Jody Jamieson, Canada, 131 poeng
6. Knud Mønster, Danmark, 120 poeng
7. Chris Alford, Australia, 116 poeng
8. Pierre Vercryusse, Frankrike, 112 poeng
9. Vidar Hop, Norge, 91 poeng
10. Guillermo Adrover, Spania, 89 poeng