Skrev seg inn i historien

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  15.08.2015
Artikkelbilde
Geir Vegard Gundersen gråt etter det andre heatet. Etter finalen var han lettet og stolt. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

Åby: Geir Vegard Gundersen og Support Justice var bare best i Åby Stora Pris. De knuste Västerbo HighFlyer fra dødens i det avgjørende skilleheatet. 

Support Justice er første norskfødte vinner av Åby Stora Pris siden 1997.

Den gang var det Gentle Star og Gunleif Tollefsen som i gjaldt. I år var det dags igjen, da Gundersen holdt sine ord med å vinne ett av de største løpene i året, som han sa han skulle gjøre i april. 

I skilleheatet kjørte Gundersen bare på sikkerhet, tok opp og lot Daniel Redén føre an i labert tempo. Det passet Support Justice utmerket. Den norske ekvipasjen gikk ut og regelrett knuste Västerbo HighFlyer til vinnertiden 1.11,6/1640 meter.
- Følelsene kom ut etter det andre heatet, jeg visste hvilken hest jeg hadde og da var det ergelig å ikke få vist det frem i det første, fortalte en rolig Gundersen etter å ha tatt hjem finalen. Han hadde tydelig fått troen på det etter å ha tatt ned selveste Mosaiqe Face i det foregående heatet.
- Jeg er glad og stolt. Ikke bare er jeg kusk. Hesten har gått tre heat, og teamet mitt har trent hvert eneste minutt og gjort alt siden han var ett år, fortsatte «GV» før han avsluttet med å skryte av «Hesten i sitt liv», som han så fint sa det.
- Selv var jeg rolig på forhånd. Jeg har kjørt 25.000 travløp med mange forskjellige hester, men aldri en hest med i nærheten av denne fysikken. Hvor han henter han det i fra?, spurte nærmest Gundersen etter å ha hentet hjem 1,6 millioner kroner til eier Arne Sandbæk Jr.

B.B.S Sugarlight ble henholdsvis tredje og andre i heatene. Fredrik Solberg kunne dermed fornøyd ta med seg 300.000 svenske kroner totalt.