Løpsbulletinen for september og oktober

Skrevet av Anne Malsten,  06.08.2015
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for september og oktober er klar, og her kan du laste den ned!

September er den store klasseløpsmåneden. Husk innmeldingsfristen som i år finner sted allerede fredag 21. august mellom kl. 08 og 10, kuskekorrigeringer kan kun utføres mandag 24. august fra kl. 13 til kl. 14. Det er som regel noen som alltid bommer på disse datoene, og det er dessverre ikke noen mulighet å sette hester inn igjen etter disse fristene. Alle åtte finaler kjøres på Bjerke søndag 13. september. V75-finalene i meeting 2 blir kjørt dagen før, altså lørdag 12. september. Hele festhelgen innledes på fredag ettermiddag med V65 på Bjerke med påfølgende stor unghest-auksjon på kvelden. En meget viktig helg for norsk travsport!

Etter klasseløpshelgen 12.–13. september starter årets tredje og siste «meeting» i V75, med finaler på Bjerke lørdag 19. desember. Merk at det også i dette meetinget vil bli en del forandringer i opplegget rundt de ulike divisjonene. Grunndivisjonen og Bronsedivisjonen for norskfødte varmblods slås sammen til en klasse, under navnet «Made In Norway». Grunnlagsgrensene for «Made In Norway» vil variere med opp til 300.000 kr, og finalen vil bli kjørt med sportrapp. Sølvdivisjonen går ut, løpene for denne klassen erstattes isteden med enkelte, varierte løp.

For kaldblods vil den laveste klassen, Grunncupen, og den høyere Kaldblodscupen slås sammen til en noe lavere divisjon. Grunnen til disse endringene er, 1) Meetinget er for kort til å rekke gjennom tilstrekkelig antall forsøk i hver klasse. 2) På høsten kjøres mange årgangsløp og andre rubrikkløp for tre- og fireåringer i V75, men vi ønsker å fortsatt profilere disse som rikstotoløp. Se sammenstillingen over alle forsøk i «meeting 3» på side 16. Merk at Hoppedivisjonen for både varmblods og kaldblods vil bli kjørt akkurat som tidligere, premieskalaene forblir også de samme. Vi ønsker å teste dette ut og tror samtidig at det finnes et stort potensiale til å fortsette med åpne og spennende spilleløp høsten/vinteren 2015. Når V75 starter opp i januar 2016 kommer Bronsedivisjonen, Sølvdivisjonen og Grunncupen mest sannsynlig tilbake.

Onsdag den 11. november er det stor premiere på Bjerke med Norsk Oppdretningsløp for 2-årige varmblodshester. 70 hester er påmeldt og har betalt innskudd. 2015 blir virkelig startskuddet for satsingen på norskfødte 2-åringer, med en premiesum som burde attrahere mange trenere og hesteeiere. Førstepremien er på hele 175.000 kr. I forkant av dette nye løpet er det utskrevet syv 2-åringsløp i september og oktober over hele landet. Du finner oppstillingen på side 27.

Løpsbulletinen for september og oktober