Sugarlight overlegen!

28.04.2015
Artikkelbilde
B.B.S. Sugarlight vant Olympiatravet på Åby. (Foto: Eirik Stenhaug/Equus)

Peter Untersteiner fortalte i etterkant at det eneste han tenkte på ned oppløpet var å ikke feire for lenge!

Åby: Halvannen million svenske kroner ventet vinneren av Olympiatravet. Som to-oddser ble Support Justice sendt avgårde som stor favoritt, men teten fikk B.B.S Sugarlight og da var løpet kjørt! Seieren sikret ham invitasjon til Elitloppet.

Av Rolf Henning Pedersen, Equus Informasjon og Media

Vant i regnvær
I det regnet begynte å bøtte ned på Åby gikk hovedløpet av stabelen. Geir Vegard Gundersen dro ned skylappene før start for å henge med på startrushet, og Kolgjini som hadde annonsert "full bøtt", prøvde alt han kunne ute i banen. Men ingen, ingen, var i nærheten av å kunne svare B.B.S Sugarlight på startsiden.
Fredrik Solberg sin hest stupte til tet og satte de første 500 til 1.08,5. Support Justice og ”GV” hadde en stund posisjonen andre utvendig, men slapp inn en fra tredjespor og fikk da tredje utvendig.
Feltet satte seg og første tusen ble passert på 1.10,6, før Gundersen og Support Justice skred til verket ut på siste bortre langside. Da satte Peter Untersteiner opp farten i front og det ble vanskelig å hente noe bakfra.
Ut på oppløpet stakk B.B.S Sugarlight og Untersteiner fra konkurrentene til en helt overlegen seier på tiden 1.10,7a/2140.

- Helt utrolig, ærefult å oppleve dette. Jeg har nesten ikke ord, samarbeidet med Peter (Untersteiner, red.anm) er ubeskrivelig stort, sa Fredrik Solberg rett etter løpet.
 
Kusken skjønte tidlig at det gikk veien:
 - Jeg trykte av på startsiden og han var med på notene. Lå litt for mye på, og i siste sving tenkte jeg ”farsken, blir du aldri trøtt?”. Så lettet jeg litt på tømmene og dro proppene. Da stakk han, makeløst, en nytelse, fulgte Peter Untersteiner opp med på seremoniplass.

- Prestasjonsmessig nest best
 Support Justice hadde det meste av spillet på seg, og leverte et flott løp til fjerde etter å ha måttet gjøre grovjobben.
- Følte ikke at jeg hadde noe annet valg. Takter ville fremover (med Maven, red.anm). Jeg er strålende fornøyd. Vi ble ”bare” nummer fire, men var nest best prestasjonsmessig. Det må vi ta med oss. Det lover bra, fortalte Geir Vegard Gundersen til RD-reporter Hans Kristian Skubberud etter løpet.