Månedens hesteeier august

Skrevet av Richard Ekhaugen,  28.09.2014
Artikkelbilde
Arne Sandbæk jr. opplever traveventyret med Support Justice. Den sympatiske totningen er kåret til "Månedens hesteeier for august". Foto: Hesteguiden.com.

- Denne utmerkelsen skal henge sammen med det innrammede bildet fra Jubileumspokalen, smiler Arne Sandbæk Jr. Totningen er tildelt prisen "Månedens hesteeier for august".

Da Arne Sandbæk Jr. ropte inn toppstammede Support Justice for 200 000 kroner på Klasseløpsauksjonen i 2010 visste han lite om det eventyret som ventet ham. I Geir Vegard Gundersens dyktige trenerhender har Kadabra-sønnen utviklet seg til å bli en av Europas aller beste hester, og hele Trav-Norges nye kjæledegge. Søndag 28. september stiller han på startstreken som en av de absolutte forhåndsfavorittene i EM for 5-åringer som går av stabelen på Vincennes i Paris.

Imponerende augustmåned
Etter seier i Kjell P Dahlströms Minne, andreplass i Oslo Grand Prix og atter en seier i Scandic-løpet på Forus, fulgte Support Justice opp med imponerende seire i både NM og ikke minst Jubileumspokalen på Solvalla i august. Hele teamet rundt den fem år gamle hingsten oser av folkelighet, ydmykhet og stolthet, såvel Gundersen-familien som eier Sandbæk jr. Dette har fått juryen til å tildele prisen som Månedens hesteeier til totningen.

Juryens begrunnelse
"
Månedens hesteeier er eier av norsk travsports nye yndling og verdensstjerne, Support Justice! Arne Sandbæk Jr. har opplevd alle fasetter av det å være hesteeier etter at han kjøpte denne varmblodshingsten på Klasseløpsauksjonen for 4 år siden. I august ble det bejublede seire i både Norgesmesterskapet på hjemmebanen Biri og Jubileumspokalen på Solvalla. Med sin inkluderende stil deler Sandbæk Jr. gjerne sin øyensten med resten av Trav-Norge, og viser en ydmykhet, stolthet og glede som gjør ham til en flott ambassadør for travsporten!"

Tidligere Månedens hesteeier

2014:

Januar: Jan-Erik Andresen
Februar: Håkon B. Steine
Mars: Bente Hennie Berg
April: Fredrik Solberg
Mai: Per-Eivind Tjordal
Juni: Trine og Rune Wilberg
Juli: Kjell Oland