Hest på Stortinget

22.10.2014
Artikkelbilde
Stortingsbygningen (Stortingsarkivet/foto: Teien Fotoatelier AS)

Førstkommende tirsdag er store deler av hestesporten representert når det er seminar "Hest - sport og næring" på Stortinget. Programmet er nå tilgjengelig.

Av Magne Engebretsen, Equus Informasjon og Media

- Vi hadde flere av de sentrale aktørene i hestesporten samlet på Hestesportens Hus tirsdag for å gå igjennom agendaen, samt bli enige om hvilke temaer det er spesielt aktuelt å ta opp. Jeg føler virkelig at hestesporten står samlet foran tirsdagens viktige seminar på Stortinget, sier Det Norske Travselskaps avlssjef, Anders Järnerot.

Seminaret starter klokka 12.30 og innledes av Landbruks- og Matminister Sylvi Listhaug. Deretter går det slag i slag - med innlegg fra Norsk Hestesenter (Kari Hustad og Vegard Thune), Det Norske Travselskap (Rune E. Gustavsen og Anders Järnerot), Norsk Jockeyklub (Hans Petter Eriksen), Norges Rytterfobund (Kathinka Mohn), Norsk Rikstoto (Harald Dørum) og Næringskomiteen på Stortinget (Geir Pollestad).

Etter at disse har hatt sine innlegg, er det paneldiskusjon.

- Vår ambisjon med seminaret er at rammeverket for å drive med hest blir forenklet, samt at vi kan få nedsatt et utvalg sammen med næringen og representanter på Stortinget. Det blir en meget spennende tirsdag, sier en forventningsfull avlssjef i Det Norske Travselskap, Anders Järnerot.

Seminar: Hest - sport og næring folder