Månedens hesteeier november

Skrevet av Richard Ekhaugen,  29.12.2014
Artikkelbilde
Sverre A. Johnsen etter storløpsseier med Werica Laylock. Foto: Hesteguiden.com.

Gjennom 48 år har hesten stått i sentrum i Sverre A. Johnsens liv. Mannen bak Laylock-hestene er månedens hesteeier for november.

Med hester som Lille Laylock (DNTs Eliteavlshoppe), Winnie Laylock (Derby-vinner og Kriterie-toer), Welia Laylock (Oaks-vinner), Wera Laylock (over 600 000 kroner), Wiona Laylock (Oaks-toer), Wictoria Laylock (Oaks-treer) og Willie Laylock (over 700 000 kroner) har Sverre A. Johnsen fra Sandefjord satt dype spor etter seg i norsk travsport.

Travsport i 48 år
For tannlegen har travsporten vært en kjær hobby gjennom 48 år, og med en livsledsager med samme pasjon har tankene om å gi seg med hestene blitt nettopp det, tanker. Etter oppstarten med travere hos Nils A. Skjold under studietiden i Bergen var veien staket ut for vestfoldingen. Med siste skudd på stammen, seiersgrossisten Oscar Ribb, spørs det om Sverre A. Johnsen får lagt travskoene på hylla med det første. 10 seire på 23 starter er fasiten for Gigant Neo-vallaken, som har topphoppa Winne Laylock som mor.


Juryens begrunnelse
"Månedens hesteeier har gjennom en årrekke bevist at han er en skikkelig hestekar! Sverre A. Johnsen forbindes gjerne med de mange, gode Laylock-hestene, som han i tillegg til å eie og trene, også var oppdretter av. For tiden er det 5-årige Oscar Ribb som overbeviser i løpsbanen. November måned var intet unntak, med en sterk seier på Bjerke travbane. Johnsen har gjennom sine flotte hester satt sitt preg på landets travbaner, og er en flott ambassadør for norsk travsport!"

Tidligere Månedens hesteeier
 
2014:
 
Januar: Jan-Erik Andresen
Februar: Håkon B. Steine
Mars: Bente Hennie Berg
April: Fredrik Solberg
Mai: Per-Eivind Tjordal
Juni: Trine og Rune Wilberg
Juli: Kjell Oland
August: Arne Sandbæk jr.
September: Ola M. Skrugstad
Oktober: Torbjørn Smedsrud