Styrkedemonstrasjon fra Boden

Skrevet av Henrik Salberg,  18.08.2014
Artikkelbilde
Gunnel Fredriksson tok med seg en meget sterk hest i form av Blixtsnabb fra Boden til Drammen. Ekvipasjen vant sitt kvalifiseringsløp til finalen av DNTs 5-års løp på en overbevisende måte. (Foto: Kanal75)

Drammen: Rundt 140 mil med reise. Trener og kusk Gunnel Fredriksson tok ikke turen forgjeves med Blixtsnabb som var sterk vinner av sitt kvalifiseringsløp til DNTs 5-års løp denne søndagen.

Svenske Blixtsnabb hadde kun seks løp i karrieren før han stilte på startstreken på Drammen Travbane med Hellin Faxen som storfavoritt. Gunnel Fredriksson gikk ut et spor to runder fra mål og Blixtsnabb måtte trave utvendig for lederen resten av løpet over 2900 meter voltestart. Hellin Faxen fikk det fine løpet i andre par utvendig fra sitt lange tillegg. Allerede runden fra mål viste den store favoritten svakhetstegn, og fungerte ikke optimalt for dagen. Blixtsnabb var derimot årvåken, og hadde ingen problemer med å ta ned ledende Hirvonen. Gunnel fra Boden satt rolig bak sin traver som vant det første kvalifiseringsløpet på en flott måte på 1.28,8 over den lange distansen. Hirvonen ble toer, og Hellin Faxen tredje da Lille Jerkeld galopperte – men kom ned igjen til fjerdeplassen.

- Jeg ville gi hesten sjansen nå som vi hadde kjørt så langt. Hesten har lite rutine, og mistet fokus 400 meter igjen. Men han har talentet til å være med. Reisen gikk veldig bra. Han spiser og drikker alt han får, fortalte en fornøyd Gunnel Fredriksson etter seieren.
- Hesten fungerte ikke 100%. Det er noe som ikke er som det skal, så nå får vi sjekke ham opp. Han virket grei i varminga og før løpet, men det gikk ikke ordentlig framover når det gjaldt, fortalte Jan Roar Mjølnerød om Hellin Faxen som presterte under pari.

Målfoto
Nordby Ask vant knepent det andre kvalifiseringsløpet i åpen klasse etter angrep via siste bortre langside. Lenge ledende Vinning Ferd holdt på å kontre ut vinneren, men tapte på målfoto. Moe Hrym fullførte flott til tredjeplassen.

Vant med galopp
I kvalifiseringsløpet for hoppene, vant Olav Mikkelborg sammen med Troll Sindy. Hesten galopperte inn mot oppløpet, men fant beina sine igjen og når ledende N.S. Viras Lykke la inn årene midt på oppløpet – ble seieren enkel for Troll Sindy. Nadine U.N. ble toer, mens Bleikli Faksa tok tredjeplassen. Vinnertiden på Troll Sindy ble 1.28,6g/2140 voltestart.

- Jeg har kun hatt henne i 5-6 uker. Hoppa kom i flott forfatning og jeg har ikke gjort stort med henne. Hesten galopperte litt inn mot oppløpet, men var flink og kom godt tilbake, sa Mikkelborg etter seieren med Troll Sindy.

Nedenfor ser du startfeltene i finaleløpene.
 
Finale DNTs 5-års løp, åpen klasse

1. Blixtsnabb
2. Spik IL
3. Grundsvold Loke
20 meter tillegg
4. Vinning Ferd
5. Hirvonen
6. Lille Jerkeld
7. Gjøndin
8. Stolt Odin
9. Finstad Jerken
20 meter tillegg
10. Nordby Ask
11. Kleppe Slauren
12. Moe Hrym
13. Viking Faks
20 meter tillegg
14. Myr Faksen
15. Hellin Faxen

Finale DNTs 5-års løp, hopper

1. Nadine U.N.
2. Åsajerka
3. Sjø Lyra
4. Dag Jerva
5. Nume Vår
6. N.S. Viras Lykke
7. Bleiklifaksa
8. Kenya
20 meter tillegg
9. Rappfaksa
10. Troll Sindy
20 meter tillegg
11. Tema
12. Lidå Ø.K.