Enkelt for Brenne Rødi

Skrevet av Henrik Salberg,  09.08.2014
Artikkelbilde
Brenne Rødi tok seg av Kriteriestoet 2014 på Dannero lørdag på enkleste vis. Mye betrodde Patsi galopperte bort sine sjanser underveis. (Arkivbilde)

Norske hopper malte hele trippelen i Kriteriestoet på Dannero lørdag. Jan Roar Mjølnerøds Brenne Rødi tok teten og vant helenkelt på tiden 1. 27,0/2140. Førstepremien var på 350 000 svenske kroner.

De to store forgrunnsfigurene var begge norske. Vinneren samt Øystein Tjomslands Patsi var klart mest betrodd av spillerne. Men sistnevnte galopperte fra start. Tjomsland prøvde et fornyet angrep 1200 meter igjen fra mål, men Patsi galopperte på ny. Tjomsland-traveren kom for øvrig meget sterkt tilbake og ble nummer fire med to innlagte galopper.

Styrte i front
Jan Roar Mjølnerød hadde ingen problemer med å ta føringen med Brenne Rødi fra start. Treårshoppa avla sin femte start i karrieren. Etter kjøring i behag i front, 1.27-tempo den første femhundremeteren og underkant 1.28-tempo første tusenmeteren, stakk Mjølnerød unna med noen lengder inne mot oppløpet. Seieren ble til slutt svært enkel og det virket ikke som om Mjølnerød ba om noe som helst bak den røde hoppa.

Geir Flåten og Tangen Irene tok andreplassen etter å ha måtte travet store deler av løpet utvendig for lederen. Ole Johan Østre bak Jerkeld Stjerne ble tredje etter å ha fått et fint løp i lederryggen underveis. Sistnevnte vekslet litt i travet nedover oppløpet, og Østre måtte fokusere for å holde hesten i trav ved et par tilfeller.

- Dette er egentlig en flygemaskin, slik jeg ser det. Hun har utrolig teknikk og springer veldig fort. I dag kjentes Brenne Rødi veldig fin ut, og jeg trengte ikke å snakke noe til henne underveis. Hun vant på en fin måte, fortalte Mjølnerød på seremoniplass etter løpet og fortsatte:
- Patsi så veldig fin ut i varmingen, så det var litt trist at hun galopperte. Men man må holde seg på beina, og det er tross alt urutinerte hester vi kjører. Nå er det først og fremst Hoppe-Kriteriet i Norge som gjelder framover for Brenne Rødi, avsluttet en storfornøyd Mjølnerød.

Se løpet i reprise?
Klikk på denne linken http://www.atgvision.com/ og velg "V4-4 Dannero". (Tilgjengelig i 7 dager etter at løpet er lagt ut.)