Hop femte og klar for VM

19.08.2014
Artikkelbilde
Vidar Hop tok femteplassen i EM, og er kvalifisert til VM i Australia i februar neste år. (Foto: Espen Edvardsen, DNT).

Umeåker: Tross en svak hest i det siste EM-løpet tirsdag, Vidar Hop ble femte i EM, og er kvalifisert til VM i Australia neste år.
Vant gjorde danske Knud Mønster.

Av Even Elvenes, Equus

- Jeg er veldig glad. Det å få være med i VM er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg fikk også vinne løp i kveld, og er meget godt fornøyd med mesterskapet her i Nord-Sverige, kommenterte Vidar Hop tirsdag kveld.

Seieren kom med Lillen Sisu, som ledet mesteparten av veien, og ble presset mot slutten, men Hops flotte finishkjøring ga den seieren.
- Jeg skryter gjerne av arrangementet. Den mottagelsen vi har fått på Solänget og her i Umeå har vært fantastisk. Nå gleder jeg meg til banketten i kveld, kommenterte nordmannen.

Svak start
Vidar Hop havnet tidlig i bakleksa i åpningsløpet tirsdag i Umeå. Alvena Rindi fikk alle sjanser, men skuffet ved å gi helt opp mot oppløpet. Vant gjorde tyske Michael Nimcyk.

Svak favoritt
I det neste EM-løpet var Vidar Hop klar favoritt med Järvsögutten. Dessverre skuffet hesten. Duoen ble sjette. Vant gjorde franske Tony Le Beller med Järbo Harry.
Skuffet gjorde også Here To Chill F. i det siste EM-oppgjøret. Hoppa fikk en billig reise av Vidar, men sto nesten stille over oppløpet, og var langslått.

Sluttstillingen i EM 2014
1. Knud Mønster, Danmark - 75 poeng
2. Tony Le Beller, Frankrike - 69
3. Björn Goop, Sverige - 65
4. Hugo Langeweg Jr., Nederland - 60
5. Vidar Hop, Norge - 60
6. Michael Nimczyk, Tyskland - 53
7. Guillermo Andreau Adrover, Spania - 52
8. Mika Forss, Finland - 47
9. Hubert Brandsätter jr, Østerrike - 43
10. Noel Baldacchino - 43
10. Branislav Mukic - 23