Folkehesten 2013 utsolgt!

Skrevet av Kim Are Sveen,  31.01.2013
Artikkelbilde

Det var som hentet ut av en thriller. Etter 11 uker og 6 dager, og bare tre og en halv time før salget uansett skulle avsluttes, ble siste andel i Folkehesten 2013 solgt.

Tirsdag morgen, 29. januar, var det solgt 10524 andeler. Kun 4 hester var utsolgt. Bortsett fra åpningsdagen og enkelte dager rundt jul, har salget ligget på 100-200 andeler pr. dag. At det de to siste dagene skulle selges nesten 1500 andeler, var derfor ikke veldig sannsynlig. Likevel var det akkurat det som skjedde.

Stall Nord-Norge lå lenge sist og var av mange allerede avskrevet. For to dager siden manglet stallen 305 andeler for å bli fulltegnet. Men takket være teamet rundt trener Oddmung Eggum, samt en enorm innsats fra travlagene i våre nordligste fylker, gikk stallen fra "asken til ilden" og endte faktisk utsolgt som hest nummer fem! En idèdugnad gjorde blant annet at fem lokale bedrifter nå skal profileres sammen med Folkehesten i Nord-Norge i tillegg til at de alle nå er medeiere i Martine Frecel, Stall Nord-Norges kandidat.

Drammentravets Damegruppe vant "Vervet av"-konkurransen, travsportens svar på "Grasrotandelen". Gjennom et enormt dugnadsarbeid vervet de hele 438 andeler. På andreplass kom Harstad og Oppland Travselskap med 394 andeler, mens tredjeplassen gikk til Gauldal travsportslag som vervet 179 andeler. Til sammen bidro disse tre lagene til salget av en hel hest alene! Fantastisk innsats!

Beviset:
Utsolgt