Stjerne Faks vant Unionskampen

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  22.09.2012
Artikkelbilde
Stjerne Faks var overlegen i Unionskampen.

Stjerne Faks med Tom Erik Solberg i sulkyen vant Unionskampen på en overlegen måte. Han utklasset konkurrentene den siste runden.
- Han er god for eliten, sa Tom Erik Solberg.

Stjerne Faks kom flott til i andre par utvendig for Tom Erik Solberg. 6 Johan Herbjørn galopperte stort på startsiden. 4 Rigel Odin ledet, men når Tom Erik Solberg angrep for fullt 1200 meter fra mål, hadde han ingen krefter å svare med. Runden igjen var 8 Stjerne Faks i tet og derfra og inn var han i ei klasse for seg selv. Han hadde ikke føling med konkurrentene nedover oppløpet. 13 Stjernejerven og Geir V. Gundersen spurtet fint til andreplass.
- Stjerne Faks var veldig fin i dag. Når vi fikk teten følte jeg meg trygg på seier. På slutten måtte jeg bare holde ham på bittet, slik at han ikke skulle legge av. Artig å vinne dette løpet, og jeg mener Stjerne Faks er god nok til å etablere seg i eliten, sa Tom Erik Solberg.
Førstepremien i løpet var på 200.000 svenske kroner.

Dalen vant Lärlingskamoen
Dag Sveinung Dalen vant Lärlingskampen med Blixtodunder. Han kjørte et perfekt løp i andre par utvendig. 600 meter fra mål kjørte han frem til lederen. På oppløpet hadde han full kontroll.
- Dette var en veldig fin hest. Det er moro å vinne Lärlingskampen, sa en svært fornøyd Dag Sveinung Dalen etter løpet.

Dag Sveinung Dalen smilte etter seieren.

Truls Glittum vant et løp utenom V75-kupongen med Rolin. Han kjørte et perfekt løp i rygg på lederen. Åpningen kom ut i oppløpet og derfra og inn hadde de ingen problemer.