Moe Brage ute med gaffelbåndskade

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  11.09.2012
Artikkelbilde
Moe Brage vant i sin nest siste start på Bjerke.

Moe Brage er skadet. Mandag ble det konstatert gaffelbåndskade på det høyre bakbeinet.
- Dette er veldig trasig. Veterinær Ole Einar Sem sier det er gaffelbånd light. Derfor har jeg god tro på at han kommer tilbake, sier eieren Tor-Martin Moe.

Moe Brage har vært Norges beste kaldblodshest de siste årene. Totalt har han travet inn 6.956.341 kroner.
- Det er klart at denne skaden vil få direkte innvirkning på min økonomi. Min inntekt kommer fra det hestene traver inn og føllpengene fra Moe Odin sin avlvirksomhet. Det viktigste er imidlertid at Moe Brage blir frisk igjen. Jeg må stole på Ole Einar Sem, og han har god tro. Det vil minst ta et halvt år før Moe Brage er tilbake i løpsbanen. Han skal få den tiden han trenger. Han skal tilbake, noe annet er utenkelig, sier Tor-Martin Moe.

Moe Brage startet på søndag. Før løpet røpet Tor-Martin Moe til Rikstoto Direkte at Moe Brage hadde hatt en føling på det ene beinet.

- Var det dumt å starte på søndag?
- Nei, jeg angrer ikke på det. Han hadde en hevelse på det samme beinet, men denne gikk ned ved hjelp av laser. De siste hundre meterne kjente han nok til skaden. Da hadde han ikke det samme skyvet i bakbeina. Han var ikke noe verre etter løpet. Det er også viktig å presisere at det ikke er snakk om noen blødning i gaffelbåndet. Det er heller ingen skade i forgreiningen til gaffelbåndet. Det er trist, men vi kommer tilbake, sier en skuffet, men optimistisk Tor-Martin Moe.