Frister med andelslag

Skrevet av Marion V. Ekhaugen,  03.09.2012
Artikkelbilde
Denne trioen gleder seg til å lansere DNTs nye andelslagskonsept, www.hesteeiere.no; f.v. Kim Are Sveen, Tore Kristiansen og Richard Ekhaugen. Foto: Marion V. Ekhaugen.

Tirsdag 4.september lanserer DNT sitt nye andelslagskonsept, www.hesteeiere.no. Budskapet er klart; det er både trygt og enkelt å eie hest sammen med andre i Travselskapets regi.

Lanseringsuken er ikke tilfeldig valgt, for formålet med konseptet er å rekruttere nye hesteeiere. I forbindelse med Klasseløpsauksjonene fredag og lørdag denne uken står altså Det Norske Travselskap klar med et helstøpt konsept til de som ønsker å eie hest sammen med andre.
- Vi gleder oss stort!, sier organisasjonssjef Tore Kristiansen oppglødd.
- Nå kan alle som ønsker å eie hest sammen med andre glede seg over nettopp eieropplevelsen, og slippe bekymringer rundt regnskap, fakturering, forsikringer - dette tar vi oss av, forteller Kristiansen.

Råd fra Easy KB
I spann med Folkehesten-general Kim Are Sveen og organisasjonskonsulent Richard Ekhaugen står Kristiansen ansvarlig for konseptet, som har hentet mange av sine elementer fra det suksessfulle svenske andelskonseptet Easy KB.
- Easy KB har i løpet av 25 år gått fra å håndtere noen få hester til dagens administrasjon av over 260 andelshester. De hadde gode råd å komme med, og vi var lydhøre, smiler Ekhaugen.

Trygt konsept
Valget av slagordet "Trygt og enkelt" forklarer Sveen slik.
- Tryggheten ligger jo i at det er en medlemsorganisasjon som står bak konseptet. Det innebærer blant annet at andelseierne kun hefter for sine egne andeler, de har ikke noe solidarisk ansvar overfor andre andelseiere. Når det gjelder innholdet i kontraktene og spørsmål rundt økonomi, er alle slike avtalerettslige forhold vurdert av eksterne advokater. En annen trygghet for eierne er at samtlige hester selges med en profftrenertilknytning, sier Sveen.

Ros fra trenerformannen
Formann i Travtrenerforeningen, Espen A. Schem, er full av lovord om nyvinningen.
- Dette er et veldig bra konsept! Det er viktig å rekruttere nye hesteeiere, og andelslag er en flott måte å gjøre dette på. At andelslagene administreres gjennom DNT gjør at det fremstår med seriøsitet. Jeg har stor tro på dette konseptet, understreker Schem.

Prospekter på hjemmesiden
På hjemmesiden www.hesteeiere.no, som lanseres tirsdag, vil man under fanen "Til salgs" finne de første andelsobjektene. Flere hester er på gang, og trioen bak konseptet håper flere hester havner under fanen etter Klasseløpsauksjonene.
- Vi ønsker jo å gjøre terskelen for å eie hest så lav som mulig. Derfor tar vi også på oss å administrere allerede eksisterende andelslag. Vi håper tilbudet tiltaler de som ønsker å kjøpe seg hest, og også de som har blitt eiere gjennom Folkehesten. På hjemmesiden kommer det under prospektene av hestene klart frem hvor mye andelene koster, og hva man må beregne å betale i måneden, informerer Kristiansen, som samtidig passer på å trekke frem det gode samarbeidet prosjektgruppa har hatt med Norsk Rikstotos IT- og Økonomiavdeling.

Synlige under Klasseløpshelgen
- Vi kommer til å være synlige under Klasseløpshelgen, blant annet med blå jakker med konseptnavnet godt synlig på ryggen. Det er bare å huke tak i oss for en prat, eller ringe nummeret som oppgis på hjemmesiden, avslutter en forventningsfull trio.