Fine spor i EM!

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  12.09.2012
Artikkelbilde
Eirik Høitomt ble nummer tre i VM på hjemmebane.

Førstkommende lørdag og søndag skal EM for travkusker avgjøres på travbanen i Hamburg. Totalt skal det kjøres åtte løp før en Europamester kan kåres. Eirik Høitomt har trukket fine spor med sine hester.

Alle sporene er fordelt etter grunnlag. Den med minst grunnlag får førstespor o.s.v. Eirk Høitomt skal starte fra sporene, 3,1,7,2,9,4,2,10. Det kjøres fire løp på lørdag og fire på søndag.
Vi har vært i kontakt med norske Gro Heidi Woelke, som bor i Hamburg og har fulgt sporten nøye i mange år.

- Jeg skal faktisk være tolk for Eirik Høitomt under mesterskapet. Jeg har sjekket hestene han skal kjøre, og det ser ikke så dårlig ut. Her er min vurdering av hans åtte hester, sier Gro Heidi Woelke.
- I det første løpet skal Høitomt kjøre 3 Cristiano. Dette er et løp for hester som ikke har vunnet på ei stund. Christiano er ikke så verst. Jeg mener en 4-5 premie er innen rekkevidde.
- I det neste løpet er det 1 Tres Jolie. Det er den dårligste hesten eirik har trukket i mesterskapet. Her blir det å smyge med.
- Så er det klart for 7 Burney Boshoeve. Det er en god hest, som var god sist. Det er en hest som har vinnersjanse.
- 2 Wilemijn A. er det siste oppsittet til Høitomt på lørdag. Dette er en hest som er herdet i harde lag. Han står fint til og jeg tror han kjemper helt i toppen. Hvis Eirik klarer å kapre bra med poeng på sine to oppsitt, tror jeg han er helt i toppen når første dag er over, sier Gro.

Spennende avslutningsdag
- Jeg mener Eirik  har vært heldig med oppsittene på søndagen. Han åpner med 9 Daydream. Han kommer tilbake etter pause, men treneren sier hesten trener fint. Han er en av favorittene.
- 4 Maketta i det neste løpet er bedre enn raden. Normalt kjemper hun om en plass blant de fire beste.
- 2 Russian Roulette er ikke all verden, men kan smyge med til en premie midt i haugen.
- 10 Charming Emily i avslutningsløpet er god. Dette er ei hoppe som har levert fine tider i Berlin. Etter min mening er hun et klart andrevalg i løpet, sier Gro Heidi Woelke.

- Kan Høitomt bli Europamester?
- Ja, det kan han. Jeg mener han har vært forholdsvis heldig med trekningen. Det er stor forskjell på kvaliteten på hestene i de respektive løpene. Etter min mening har han kun trukket en sjanseløs hest. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å gi Eirik Høitomt best mulig informasjon om de hestene han skal kjøre, sier Gro Heidi Woelke.

Følgende kusker kjemper om medaljene:
Noel Baldacchino (Malta)
Enrico Bellei (Italia)
Mika Forss (Finland)
Björn Goop (Sverige)
Eirik Høitomt (Norge)
Roland Hülskath (Tyskland)
Marc Huygens (Belgia)
Rene Kjær (Danmark)
Csaba Lakatos (Ungarn)
Gerhard Mayr (Østerrike)
Pierre Vercruysse (Frankrike)
Antonio Frontera Pocovi (Spania)