Ringrevens triumf

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus,  09.09.2012
Artikkelbilde
Tor Wollebæk kjørte et perfekt løp med Amir B.

Da favoritten Support Justice galopperte i angrep mot siste sving, var plutselig Norsk Travkriterium vidåpent. Til slutt var det en ringrev fra Stange som trakk det lengste strået.

2 Thai Investment tok teten og fikk tilig 6 Rapido Va Bene utvendig. Perfekt med i annet par utvendig lå 4 Support Justice. På siste langside dero Geir Vegard Gundersen ut i tredjespor. Favoritten skjøt fin fart, men 100 meter senere kastet favoritten seg plutselig over i galopp. Bakfra kom da 10 Flying Photo fykende og koblet grepet på lederen, men i hans kjølvann smøg 9 Amir B. og Tor Wollebæk perfekt med. Kort før mål hadde Standpoint-sønnen koblet seiersgrepet. Hesten eies og trenes av "kaldblodsmannen" Eldar Harviken og hans kone, men nå ble det altså full uttelling for den glade amatøren:
- Søre Osen er den fineste plassen på jord, men Bjerke er ikke så verst, jublet Eldar Harviken etter at Tor Wollebæk hadde sørget for seier i Norsk Travkriterium og en sjekk på 750 000 kroner:
- Jeg hadde litt tro på en plass i toppen på forhånd, men med Support Justice i feltet var det tøft å tro på seier. Jeg så at favoritten feilet på siste langside, og da steg optimismen. Det er noe helt spesielt å vinne storløp, smilte en veldig glad Tor Wollebæk. Vinnertiden til Amir B. ble gode 1.14,2a/2100 meter. 10 Flying Photo var tapper toer, mens 5 Red Adair Superb etter reise i lederryggen og åpning til slutt hentet igjen Thai Investment i kampen om tredjepremien. Flying Photo noterte 1.14,3a/2100 meter, mens Red Adair Superb travet 1.14,4. Vinneren fikk 750 000 kroner, mens de to øvrige på pallen kunne kvittere ut henholdsvis 375 000 kroner og 225 000 kroner.