Dramatisk før start

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus,  09.09.2012
Artikkelbilde
Grude Jenta var overlegen for Øystein Tjomsland.

I Hoppederby for kaldblodshester var det faktisk mest dramatisk før løpet kom til start. Stevneveterinæren var ikke fornøyd med vinneren 3 Grude Jenta.

Strofavoritten måtte kjøre ekstra for veterinæren, men fikk til slutt grønt lys:
- Jeg inviterte stevneveterinæren til å bli med med på en treningstur med Grude jenta. Han har tydeligvis sett noe jeg ikke har sett, så jeg kan kanskje lære noe, sa en ironisk Øystein Tjomsland etter nok en fantastisk oppvisning av H.G. Balder-datteren - som nå vant for niende gang på ti forsøk i år. Og hun kan nå kalle seg dobbelt Derby-vinner - siden hun også vant Derbystoet i Sverige:
- Seieren ble veldig enkel, og jeg synes hun fungerte akkurat like bra som hun pleier. Jeg ville til tet, og jeg slapp derfor til midt på første langside. Vel i front følte jeg at jeg hadde full kontroll, smilte Øystein Tjomsland, som tidligere på dagen viste fram et herlig 2-års-løfte i 5 Thai Gucci, som lekte hjem 75 000 kroner frra tet. Grude Jenta fikk adskillig mer for sin seier: 300 000 kroner fikk hun for å vinne på 1.28,2a/2100 meter. Hellin Järva var god toer fra ryggen på 1.28,5a, mens 10 Odine U.K. var positiv treer på 1.29,4a.