Synkende bedekningstall i Sverige

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.10.2012
Artikkelbilde
Scarlet Knight var en av fire hingster som ble fulltegnet i Sverige i 2012. Foto: Hesteguiden.com.

Svenskene måtte tåle en nedgang i bedekningene i 2012 på cirka 8 prosent. Nytt av året er økningen i svenske hopper som søker seg til utlandet for bedekning.

4 195 bedekninger fordelt på 214 hingster. Det er de tørre fakta når Svensk Travsports avlssjef Christina Olsson denne uken fremviser resultatet for bedekningstallene for 2012 for vårt broderland i øst. Tallene innebærer en nedgang i antall bedekninger med cirka 8 prosent sammenlignet med 2011. Nytt av året er at flere svenske hopper enn tidligere søker seg ut av landet for å finne rett hingst.

Eksklusive hingster
- Antallet hopper som har gjestet andre land for bedekning har økt fra drøyt 100 i 2010 til 328 hopper i 2012. Vi har mange veldige gode avlshingster i Sverige, men det er selvfølgelig positivt for svensk travsport at hoppeeiere også satser for å få tilgang til de mest eksklusive hingstene utenlands, mener Olsson i artikkelen som er publisert på Svensk Travsports hjemmesider.

Fire avlshingster ble fulltegnet i 2012; Jim Oscarssons Andover Andover, Dream Vacation, Scarlet Knight og Orlando Vici.

Les hele artikkelen her

Bedekningsstatistikken finner du her