Fremtidens travopplevelse

Skrevet av Richard Ekhaugen,  12.10.2012
Artikkelbilde
Kjetil Egset på draget etter Ariens seier i Oaks-kvalifiseringen på Momarken. Foto: Hesteguiden.com.

Kjetil Egset fra Stange er ikke bare eier, oppdretter og trener av en av Oaks-favorittene, Arien. Han er også en innovativ mediemann.

Mens idretter som blant annet fotball og snowboard har tilpasset seg et mer kresent og selektivt TV-publikum, må man vel kunne si at TV-sendingene innen travet, som i mange andre idretter, ikke helt har rukket å tilpasse seg den nye mediehverdagen i like stor grad. Det er en utfordring å filme og gi en TV-seer oversikt over et langstrakt felt med hester dersom man til enhver tid skal filme fra ulike vinkler.

Original filming
På Stange i Hedmark finnes det imidlertid en kreativ fyr som på fritiden perfeksjonerer sin originale måte å filme løp av hoppa Arien på. Kjetil Egset gikk til innkjøp av et videomkamera som kan festes til hjelmen på kusken. Han gjør det ikke bare for underholdningens del, Egset er også veterinær og bruker kameraet i trening for å få bedre innsikt i hestens helse.

Orkesterplass
Men at synsvinkelen det filmes fra er underholdende, er hevet over en hver tvil. I videoklippet som ble lagt ut på DNTs egen Youtube-kanal 11.september får man virkelig oppleve fartsfølelsen av å sitte bak hesterompa. Egset kusker her selv Arien i et løp på Kongsvinger. Fra 40 meters tillegg får vi fra orkesterplass oppleve en av lørdagens Oaks-favoritters jakt på hestene fra strek. Kan dette vise seg å være fremtidens travopplevelse for TV-seerne?

God fornøyelse!